ei-vahvennettu kännykkä jossa rikkinäinen näyttö

Liikkuvan tietotyön haaste: Työnteko ei onnistu laiterikkojen takia

Liikkuvassa tietotyössä laitteet kulkevat työntekijöiden mukana laukuissa tai muissa kantovälineissä. Laitteisiin kohdistuu kantaessa tärinää ja pieniä kolhuja, mutta myös lämpötilavaihteluita, kun niitä siirretään esimerkiksi kesähelteillä ilmastoituun autoon tai pakkasesta sisätiloihin. Kun laite kohtaa äkillisen lämpötilanvaihtelun, kohdistuu siihen lämpöisku, joka voi vahingoittaa massamuistia, näyttöä tai muita laitteen komponentteja. Lämpöiskun vaikutuksesta laitteen sisään voi myös kondensoitua vettä, mikä rikkoo herkän elektroniikan.

 

Businesswoman carrying stack of file folders while using mobile phone in the office Credit: Shutterstock
Kun laitteen lisäksi kantaa muitakin työssä tarvittavia tavaroita, on laite vaarassa pudota. Kuva: Shutterstock
 
tabletti kastuu vesisuihkussa Kuva: Panasonic
Jos aikoo tehdä töitä sateessa, laitteen täytyy olla vedeltä suojattu. Kuva: Panasonic
 

Äärimmäinen kylmyys talvipakkasessa tai kuumuus autossa auringonpaisteessa voivat aiheuttaa laitteen komponenttien tuhoutumisen tai estää käynnistymisen kokonaan. Syksyllä haasteena ovat vesisateet: jos laite ei ole vedeltä suojattu tai kosketusnäyttö ei toimi sateessa, sillä ei voi tehdä töitä taivasalla. Talvella kosketusnäyttöjä täytyy käyttää hanskat kädessä, mikä ei välttämättä onnistu yleisesti käytössä olevilla kapasitiivisilla kosketusnäytöillä.

Vikaantunut tabletti tai kannettava pitää lähettää testattavaksi ja korjattavaksi, ja käyttäjän on tehtävä siitä vikaraportti korjaajille. IDC:n ja Panasonicin asiantuntijoiden tekemän tutkimuksen mukaan keskimäärin 18 % yritysten kannettavista tarvitsee vuoden aikana korjausta. Mitä useammin työvälineet vikaantuvat, sitä enemmän käyttäjää turhauttaa ainainen raportointi ja työnteko estyy. Vikaantuneen laitteen korjauksen ajaksi työntekijän on saatava korvaava laite käyttöönsä. Korvaavassa laitteessa ei välttämättä ole hänen tunnuksiaan tai kaikkia sovelluksiaan, joten sovelluslatauksiin ja tunnusten etsimiseen voi mennä aikaa.

 

Engineer proceeding to data recovery from computer Credit: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Ratkaisu: Valitse laite liikkuvan tietotyön vaatimuksiin sopivaksi

Jotta liikkuvan tietotyön tekijä voi luottaa laitteeseensa, sen täytyy olla mekaanisesti kestävä niin kuoren materiaalin, saranoiden kuin laitteen sisällä olevien komponenttienkin osalta. Vaativiin käyttöympäristöihin tarkoitetuissa tableteissa, kännyköissä ja kannettavissa tietokoneissa iskunkestävyyden täytyy olla peruslaitteita parempi, koska laitteet kulkevat käyttäjiensä mukana ja saattavat pudota kannettaessa. Sama vaatimus pätee veden- ja tärinänkestävyyteen, näytön kirkkauteen ja akunkestoon.

A matter of trust - a buyer satisfaction survey of rugged mobile computing providers -kansikuva

Tutustu käyttäjätyytyväisyystutkimukseen Panasonicin ja kilpailevien valmistajien ruggeroiduista laitteista sekä benchmark-testaukseen tableteista!

 

käyttäjätyytyväisyystutkimuksen tuloksia - Panasonic Toughpad FZ-N1 kilpailijoita parempi käyttää

Ruggeroidut laitteet on varustettu vaihteleviin olosuhteisiin

Kenttätyöhön kehitetyistä, vahvennetuista laitteista löytyy SSD-levylle lämmitin, joka pakkasessa lämmittää levyä ennen laitteen käynnistämistä ja suojelee sitä rikkoutumiselta. Kosketusnäytöissä on valittavana eri käyttötiloja sateelle sekä hanska-, kynä- ja sormikäytölle työskentelyolosuhteista riippuen. Täysin vahvennetun laitteen rakenne kestää vettä, pölyä, kylmää (-29 ℃ asti) ja kuumaa (+60 ℃ asti), joten se sopii hyvin vaativiin työympäristöihin.

Aktiivisessa käytössä laitteiden komponentit, kuten suoritin ja muisti, lämpenevät. Ruggeroidut laitteet varustetaan usein passiivijäähdytyksellä tai termostattijäähdytyksellä, joilla estetään laitteen yksittäisten komponenttien ylikuumeneminen. Passiivijäähdytyksessä lämpö johdetaan rungon kautta ulos, mikä suojaa laitetta kylmältä ilmalta. Termostaattijäähdytteiset laitteet käyttävät puhallinta, jolla lämpö puhalletaan tarvittaessa ulos. Talvella lämpö jää näissäkin laitteissa hyötykäyttöön, jos laite ei kuumene liikaa.

Panasonic Toughbook FZ-M1 käytössä lumessa Kuva: Panasonic
Panasonic Toughbook FZ-M1 käytössä lumessa Kuva: Panasonic

Käyttäjien testaama ja hyväksymä ratkaisu - Panasonic Toughpad

Remeo-aluejohtaja Kimmo Käenmäki jäteauton edessä Toughpad kädessä

 

Tutustu Case Remeoon, jossa veden, lian, vaihtelevien lämpötilojen ja valaistustason kestävät älylaitteet ovat käyttäjien testaama ja hyväksymä ratkaisu!

Turvaa laitehuolto koko käyttöajaksi

Vahvistetutkin laitteet voivat joskus vikaantua. On tärkeää turvata laitteille kattavat tuki- ja huoltopalvelut niiden koko käyttöajaksi, jotta työntekijälle voidaan tarjota varalaite rikkoontuneen tilalle. Laitehallinnan työkaluilla varmistat, että varalaitteeltakin löytyvät kaikki sovellukset ja ominaisuudet työntekoa varten. Yrityskäyttöön suunnitelluilla tableteilla on yleensä kolmen vuoden mittainen takuu, jota voidaan jatkaa ja laajentaa vahinkoturvalla ja lisäpalveluilla, kuten asennus- ja käyttöönottopalvelulla.

Tutustu Kaukon huoltopalveluihin

Kauko huolto tiimi Kauko Oy
Kaukon huoltotiimi

Kun kaipaat laitteillesi huoltoa tai teknistä tukea, paikallinen asiantuntijamme auttaa

Asiantuntijamme auttavat myös kenttätyön suunnittelussa ja laitevalinnoissa.

Ota yhteyttä