kolme laitetta rinnakkain pöydällä Canva

Liikkuvan tietotyön haaste: Työntekijä joutuu kantamaan useita laitteita mukanaan

Kun työntekijän tehtävänkuva on laaja, saattaa hän tarvita useita työvälineitä koko toimenkuvansa hoitamiseen. Huoltoja tai ongelmien diagnosointia kentällä suorittavat työntekijät saattavat tarvita esimerkiksi erilaisia tabletteja tai kannettavia tietokoneita, jotta kaikki sovellukset ja työhön tarvittavat tietojärjestelmät, ohjelmat ja liitännät ovat saatavilla. Toimistolla voi odottaa erillinen työkone raporttien tekoa varten. Pahimmillaan työntekijä joutuu kirjaamaan samoja asioita eri laitteille useaan kertaan saman työpäivän aikana.

Website designer working digital tablet and computer laptop with smart phone and graphics design diagram on wooden desk as concept Credit: Shutterstock
Pahimmillaan työntekijä kirjaa samoja asioita eri laitteille työpäivänsä aikana. Kuva: Shutterstock

Ratkaisu: Valitse laite, josta löytyvät kaikki työntekoon tarvittavat ominaisuudet ja kytkennät

Panasonic TOUGHBOOK 55 -kannettavan tietokoneen ominaisuudet ja kytkennät Kuva: Panasonic

Esimerkiksi Panasonic TOUGHBOOK 55 -kannettavaan tietokoneeseen voit vaihtaa työsi tarpeisiin sopivan yhdistelmän kytkentöjä ja ominaisuuksia. Kuva: Panasonic

Laitevalinnassa täytyy huomioida, minkä kokoinen laite työntekoon tarvitaan. Tarvitaanko työssä isoa näyttöä teknisten piirrustusten katsomiseen, vai pitäisikö laitteen mahtua taskuun? Kentällä työtehtävät voivat vaatia kirjoittamista sekä näytöllä olevien tapahtumien seurantaa ja kuittauksia. Kosketusnäyttö riittää kuittausten hoitamiseen, mutta suurempi kirjoitustarve vaatii näppäimistön.

Huomioi laitteen tekniset ominaisuudet ja sovellusten järjestelmävaatimukset

Entä tarvitseeko työntekijä sekä kannettavaa tietokonetta että tablettia, vai olisiko kustannuksiltaan järkevämpää hankkia hybridilaite? Esimerkiksi hybridilaitteet pystyvät ominaisuuksiltaan korvaamaan perinteisten tablettien ja kannettavien tietokoneiden yhteiskäytön ja näin vähentämään työssä tarvittavien laitteiden määrää.

Laitteelle tarvittavat sovellukset voivat vaatia tiettyjä käyttöjärjestelmiä, mikä on myös otettava valinnassa huomioon.

CF-20-lujitettu-hybrid

Lujitettu hybridilaite CF-20. Kuva: Panasonic

Make it yours_V5 postingPanasonic Toughbook 55 mukautuu käyttäjänsä tarpeisiin. Kuva: Panasonic

Jos käytön aikana huomataan puutteita laitteiden teknisissä ominaisuuksissa, jälkiasennukset voivat tulla kalliiksi tai eivät välttämättä onnistu lainkaan. Kannattaa siis jo ennen hankintaa varmistaa, että laitteesta löytyvät kaikki työssä tarvittavat kytkennät. Laitteisiin voi joutua kytkemään virtapiuhan lisäksi esimerkiksi näppäimistön, tulostimen, viivakoodinlukijan, GPS-paikkatietolaitteen tai ajoneuvon telematiikkalaitteet, jotka vaativat laitteelta tiettyjä liitäntöjä. Lisäksi täytyy huomioida laitteen yhteystarpeet esimerkiksi 4G- tai sateliittiverkkoon, ja NFC- tai Bluetooth-tiedonsiirtoon.


Tutustu eri laitteisiin käyttöympäristöissään!
Haastavia ulkotyöolosuhteita kestävä tabletti

Eltelin voimalinja-asentajien työ helpottui kestävillä laitteilla ja hyvillä tietoliikenneyhteyksillä, jotka toimivat haastavissa ulkotyöolosuhteissa. Lue, kuinka tabletti helpottaa asentajien työtä!

Ambulanssiin telakoitu kannettava tietokone

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen ajoneuvoihin on telakoitu mekaanisesti kestävät kannettavat, joiden tietoturva ja sovellukset on suunniteltu Windows-käyttöjärjestelmälle. Tutustu Toughbookiin, joka on mukana pelastamassa henkiä!

Tabletti korvasi neljä laitetta huollossa

Veikkauksella yksi tabletti korvasi neljä laitetta peliautomaattien huollossa - toiminnanohjaus, diagnostiikka, työohjeet ja toimisto-ohjelmat ovat nyt käytössä yhdellä laitteella. Tutustu, kuinka kunnossapidon työ helpottui!

Tabletti maanmittauksen tukena maastossa

Maanmittauslaitoksella tabletti järkeistää maanmittausta ja nykyaikaistaa työntekotapoja. Maastossa toimivassa tabletissa on suuri näytön tarkkuus ja hyvä väritoisto maastosta otettujen ilmakuvien katsomiseen. Lue, kuinka tabletti vähensi maastossa liikkumista!

Vahvennettu kämmentietokone varastotyössä

mikko-kulmala-ja-anne-maria-hauhio-seka-toughpad-fz-x1

3StepIt käyttää logistiikkakeskuksen varastotyössä vahvennettua kämmentietokonetta, jossa on integroitu viivakoodinlukija pakettien ja laitetunnisteiden lukua varten. Tutustu kiertotaloutta tukevaan kämmentietokoneeseen!

Kaipaatko tukea liikkuvan tietotyön ratkaisujen suunnittelussa?

Asiantuntijamme auttavat sekä kenttätyön suunnittelussa että laitevalinnoissa.

Ota yhteyttä