ToughPad-10-1-053239-edited.jpg

Joka kymmenes yritysläppäri rikkoutuu ensimmäisen vuoden aikana


ASPO OYJ / KAUKO OY LEHDISTÖTIEDOTE 17.11.2017

Keskimääräiset yritysläppärin korjauskustannukset työajan menetyksineen ovat yli 3 000 euroa.

IDC:n tuoreen selvityksen mukaan yritykset voivat säästää peräti 15 prosenttia mobiililaitteiden kokonaiskustannuksissa, jos liikkuvaa työtä tekevien tietokoneet, tabletit ja muut mobiililaitteet ovat lujitettuja.

Selvityksessä haastateltiin IT-päättäjiä 800:sta eri kokoisesta ja eri toimialoilla toimivasta yrityksestä. Yritysten kannettavista tietokoneista vuoden aikana keskimäärin 18 prosenttia ja tableteista 16 prosenttia vaati korjaustoimenpiteitä. Ensimmäisenä vuonna kannettavista rikkoutuu 11 prosenttia ja viidessä vuodessa jo 21 prosenttia. Tableteista hajoaa ensimmäisenä vuonna 13 prosenttia ja viidessä vuodessa 19 prosenttia.


Rikkoutumisen syynä on useimmiten vahinko. Kannettavista hajoaa useimmiten näyttö, näppäimistö tai kiintolevy. Tableteissa herkimmin rikkoutuvat näyttö, kuori ja liittimet.

IDC:n selvityksen mukaan kannettavan tietokoneen korjauskustannukset, mukaan luettuna työajan menetys, IT-osaston työ sekä muut välilliset kustannukset, ovat keskimäärin 3 060 euroa. Kun tavallinen tietokone maksaa keskimäärin 1 187 euroa ja lujitettu 1 784 euroa, maksaa lujitetun laitteen hankkiminen itsensä takaisin toisen käyttövuoden aikana.

Tablettien kohdalla investoinnin tuotto toteutuu vielä nopeammin. Yritykset maksavat keskimäärin 1 122 euroa tavallisesta tabletista ja lujitetun hinta on keskimäärin 1 259 euroa. Korjaus työajan menetyksineen ja muine kuluineen maksaa keskimäärin 2 212 euroa. Näin lujitetun tabletin kalliimpi hankintahinta korvautuu jo ensimmäisen käyttövuoden aikana.

”Selvityksen mukaan lujitetut, kosteutta, iskuja ja äärimmäisiä lämpötiloja kestävät laitteet maksavat hankittaessa enemmän, mutta kustannukset maksavat itsensä nopeasti – tablettien kohdalla vuodessa ja läppäreiden kohdalla kahdessa vuodessa”, sanoo Panasonicin markkinointijohtaja Jan Kämpfer.

Norran lentäjille lujitetut tabletit

Suomalainen lentoyhtiö Nordic Regional Airlines tehosti hiljattain toimintaansa hankkimalla lentäjilleen Panasonicin vahvistetut Toughpad-tabletit.

”Käytimme aiemmin tavallisia kannettavia, mutta niihin tuli runsaasti mekaanisia vaurioita, sillä työ on hyvin liikkuvaa ja lentokoneiden ahtaissa tiloissa laitteet saivat usein iskuja”, sanoo operoinnin tukiosaston johtaja Norran Jarno Ruotsalainen.

”Meillä on 24 lentokonetta, joista jokaisessa on kaksi Toughpadia, yksi kummallekin lentäjälle. He hyödyntävät niiden avulla muun muassa karttoja, yhtiön käsikirjoja ja muita operatiivisia tietoja sekä käyttävät muutamaa työssä vaadittavaa sovellusta”, Ruotsalainen sanoo.

Lujitettuja Toughpadeja käytetään myös Finnairin kaikissa koneissa. VR:n veturinkuljettajille Toughpad on ”tärkein työväline junan jälkeen”. Lujitettuja laitteita käytetään Suomessa paljon logistiikkapalveluissa, huolto- ja korjaustöissä, teollisuudessa ja viranomaistyössä.

ToughPad-10-1-053239-edited.jpg


Kustannuslaskuri ja englanninkielinen tiivistelmä tutkimuksesta ovat täällä.

Valokuvia löydät täältä

Lisätietoa:

Kyösti Ollila
Kauko Oy
kyosti.ollila(at)kauko.com
Puh. 0400 448 947

Lehdistöyhteydet ja testilaitteet:

Ile Könönen
Viestintätoimisto Kaiku Helsinki
ile.kononen(at)kaikuhelsinki.fi
Puh. 050 500 4869


Kauko
Kun tietotyötä on tehtävä ajasta ja paikasta riippumatta, Kauko innovoi ja luo saumattomasti toimivat laitteet ja ohjelmistot huippuammattilaisille. Olemme erikoistuneet vaativiin kenttäolosuhteisiin ja yhteiskunnan kannalta kriittisiin toimintoihin räätälöityihin ratkaisuihin. Kauko on osa monialayhtiö Aspoa. www.kauko.com.
Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Pohjois-Euroopan lisäksi idän kasvumarkkinoilla keskittyen vaativiin B-to-B -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändien, ESL Shippingin, Leipurin, Telkon ja Kaukon tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. www.aspo.fi

Panasonic
Panasonic Corporation on yksi maailman johtavista kuluttajille, yrityksille tai teollisuudelle tarkoitettujen teknisten laitteiden valmistajista. Yrityksen pääkonttori on Japanin Osakassa. Panasonic noteerataan mm. Tokion, Osakan, Nagoyan ja New Yorkin (NYSE) pörsseissä. Panasonicin valmistamat kestävät Toughbook- ja Toughpad-laitteet ovat Euroopan eniten myytyjä lujitettuja sylimikroja ja tabletteja.
www.toughbook.eu

Nordic Regional Airlines
Nordic Regional Airlines, eli NORRA, (entinen Flybe Finland) on suomalainen lentoyhtiö. Yhtiön ydintehtävänä on tuottaa turvallista, korkealuokkaista ja laadukasta alueellista lentotoimintaa muille lentoyhtiöille ketterästi, ekologisesti ja kustannustehokkaasti. NORRA on Finnairin preferoima kumppani ja operoi merkittävää osaa Finnairin kotimaan ja Euroopan liikenteestä. Yhtiö operoi vuosittain yli 50 000 lentoa. Yhtiön pääkonttori ja operatiivinen keskus sijaitsee Helsinki-Vantaalla ja taloushallinto Seinäjoella. Lentoyhtiö on merkittävä työnantaja kotimaan ilmailualalla työllistäen noin 600 henkilöä Suomessa.

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element