Jälkiasennettavat älykalvot, älylasit, lasikalvot ja esitysharsot toimistoihin, työpaikoille ja tapahtumiin

Älykalvoilla ja älylaseilla luot uudenlaisia visuaalisia esityspintoja esimerkiksi mainos- tai digital signage -käyttöön: projisoi mainosvideoita tai tiedota tulevista tapahtumista yrityksen aulassa tai liikkeen sisäänkäynnillä.

Harsoprosijointipinnoilla luot uudenlaisia mahdollisuuksia 3D-projisointeihin muun muassa näyttelyissä ja esittelytiloissa: tuo elävä kuva osaksi kiinteää kalustusta tai sisustusta ja vaihda projisoitua kuvaa helposti tilanteen mukaan.

Älykalvo- ja esitysharsoprojisoinnit yritysten neuvottelu- tai toimistotiloihin sekä tapahtumiin toteutamme laadukkaan Panasonic AV-teknologian ja yhteistyökumppaneidemme tuella.

Lue lisää
monikäyttöiset älykalvot toimiston neuvotteluhuoneen lasiseinässä Kuva Älykalvot Oy

Mitä tarkoittavat älykalvot ja älylasit ja mihin älykalvoteknologiaa voi työpaikoilla tai tapahtumissa käyttää?

Jälkiasennettavan älykalvon läpinäkyvyyttä tai -näkymättömyyttä voi vaihtaa nopeasti napin painalluksella. Älykalvon voi asentaa minkä tahansa olemassa olevan lasipinnan päälle, mikä helpottaa käyttöönottoa esimerkiksi täysin uusissa tai juuri remontoiduissakin toimisto- tai näyttelytiloissa. Mihin älykalvoja ja älylaseja voi hyödyntää?

Älykalvot ovat toiminnallinen valinta neuvottelutilojen, opetustilojen tai toimenpidehuoneiden näkösuojaksi

Älykalvot tuovat yksityisyyttä toimiston neuvotteluhuoneen lasiseinässä Kuva Älykalvot Oy
Pysyvän näkösuojan, lasin käsittelyn tai muun staattisen pinnan sijaan älykalvot antavat mahdollisuuden muokata tilan käyttöä tarpeen mukaan. Projisointiinkin sopiva älykalvo moninkertaistaa tilan käytön mahdollisuudet. Kuva: Älykalvot Oy

Älykalvo on omiaan korvaamaan esimerkiksi neuvottelutilojen, opetustilojen tai terveydenhuollon toimenpidehuoneiden näkösuojiksi tarkoitetut sälekaihtimet, verhot tai väliseinät, eikä se kerää allergiaoireita aiheuttavaa pölyä kangaspinnan tapaan.

Älykalvot antavat isoillakin lasipinnoilla nopeasti yksityisyydensuojaa, kun sitä tarvitaan. Yksityisyyden lisäksi ne tuovat tilaan valkokangasmaisen esityspinnan projektoreille. Älykalvojen pintaa voi myös elävöittää painamalla niihin tilan käyttötarkoitukseen sopivia tekstejä, kuvia, logoja tai grafiikkaa.

Älylasit toimivat äänieristeenä esimerkiksi ikkunoissa, lasiseinissä, lasikatoissa ja lasilattioissa

Älykalvot oleskelutilan ikkunassa häikäisysuojana Kuva Älykalvot OyÄlylasipinnat eivät kerää pölyä, kuten verhot, ne ovat tyylikäs näkösuoja tai häikäisysuoja eri muotoisilla ikkunapinnoilla, ja päästävät läpinäkyvänä myös päivänvalon huoneeseen. Kuva: Älykalvot Oy

Älylasissa älykalvo on asennettu valmiiksi kahden lasipinnan väliin. Älylasi sopii uudiskohteisiin, joissa neuvottelutilojen, avokonttorin, ikkunoiden tai muun lasipinnan vaihto on ajankohtainen, ja uudelta lasipinnalta toivotaan entistä parempaa iskunkestävyyttä ja äänieristysominaisuuksia.

Älylasit toimivat niin äänen kuin lämmönkin eristäjinä ja vähentävät melua jopa 40 dB. Siksi ne ovat oiva valinta esimerkiksi ikkunapintoihin, lasiseiniin, -kattoihin ja -lattioihin, joissa halutaan pienentää esimerkiksi askeleista kuuluvaa melua eri kerroksiin, tai parantaa tilojen energiatehokkuutta paremmalla eristyksellä.


Millaisiin kohteisiin älykalvo sopii toimistoissa ja työpaikoilla?

Älykalvo sopii toimistoissa ja työpaikoilla tuomaan yksityisyyttä, keskittymisrauhaa tai luomaan esimerkiksi erilaisia tunnelmia yhteisiin tiloihin. Ne toimivat myös iskunkestävänä turvalasina, äänen eristäjänä ja visuaalisena esityspintana - tai kaikissa eri tarkoituksissa vuorotellen tilan käyttäjien tarpeista riippuen.

Tunnelmaa luova älykalvo aulatilojen tai kahvihuoneiden lasiseiniin

älylaseille on helppo projisoida esimerkiksi viestintää tai taidetta aulatiloissa Kuva Shutterstock

Aulatilojen, oleskelutilojen, neuvotteluhuoneiden sekä tauko- tai kahvihuoneiden tunnelmaa on helppo vaihtaa käsiteltävän aiheen tai vaikka osallistujien kansallisuuksien mukaan, kun haluttu kuva, video tai esitys heijastetaan laadukkaalla laserprojektorilla älykalvon pinnalle.

Älykalvo yksityisyydensuojaksi ambulanssin tai muun ajoneuvon laseihin

älykalvot sopivat myös ajoneuvojen laseihin esimerkiksi suojaamaan potilaan yksityisyyttä Kuva Shutterstock

Ambulansseissa tai muissa hälytysajoneuvoissa älykalvoilla voi nopeasti lisätä yksityisyydensuojaa muuttamalla ajoneuvon ikkunalasit hetkessä läpinäkymättömiksi. Näin uteliaat ihmiset tai valokuvaajat eivät pääse näkemään ja kuvaamaan asiakasta auton sisällä.

Mainostilaa tyhjien tai vuokralla olevien kiinteistöjen ikkunoihin älykalvolla

kiinteistöjen lasikaiteet ja ikkunat muuntuvat älykalvoilla mainostilaksi Kuva Shutterstock

Kauppakeskuksen tai muun liikekiinteistön lasiseinät tai ikkunat voi älykalvon avulla muuttaa helposti mainostilaksi: kun tilat ovat tyhjät, voi vuokraaja projisoida kalvolle mainoksia itse tilasta, ja kun vuokralainen löytyy, tämä voi vaihtaa oman liikkeensä tai tuotteensa mainokset tilalle.

Älylasit opetustilojen äänenvaimennukseen ja näköesteeksi

koulussa älykalvot auttavat keskittymään ja vaimentavat melua Kuva Shutterstock

Opetustiloissa avoimet lasiseinät ja ikkunat voivat haitata keskittymistä ja tarkkaavaisuutta etenkin tarkkailuluokilla. Älylasien avulla näkyvyys käytävälle tai ulos on helppo peittää, jolloin oppilaat jaksavat keskittyä ja opettajan työhyvinvointi paranee. Älykalvot ja -lasit vaimentavat 20-40 dB hälystä.

Älykalvot avokonttoritilojen hälyäänien vaimentajaksi ja näkösuojaksi

avokonttoreissa älykalvot vaimentavat hälyä ja tuovat näkösuojaa Kuva Shutterstock

Avokonttoreissa keskittyminen voi herpaantua hälyäänien takia, ja joskus eri istumapaikkojen välille tarvitaan hetkellistä tai pidempiaikaista näkösuojaa. Älykalvot ja -lasit vaimentavat 20-40 dB hälystä ja tuovat nopeasti yksityisyyttä työpisteiden välille, kun sitä tarvitaan.

Terveydenhuoltoon älylasit ajastetusti himmeneväksi verhoksi ja näkösuojaksi

terveydenhuollon potilasympäristöissä älykalvot toimivat ajastettuina verhoina Kuva Shutterstock

Potilashuoneisiin porottava aurinko voi tehdä potilaiden olosta tukalan, jos verhot unohtuvat auki. Älylasien avulla ikkunat voi ajastaa menemään osittain tai kokonaan peittoon, kun auringon tiedetään paistavan suoraan sisään. Älykalvot tuovat myös nopeasti yksityisyyttä hoitotoimenpiteisiin.

Näin lasipinnalle tai ikkunaan jälkiasennettu älykalvo toimii

Älykalvo on tehty nestekiteistä valmistetusta PDLC-kalvosta ja sen läpinäkyvyyttä ohjataan sähkövirran avulla:

  • Kun kiteiden läpi ei kulje sähkövirtaa, kalvon kiteet heijastavat valoa eri suuntiin, mikä tekee kalvosta läpinäkymättömän
  • Kun sähkövirta kytketään päälle, kiteet kohdistuvat yhdensuuntaisiksi ja kalvo muuttuu 97 % läpinäkyväksi

Älykalvo kestää käytössä jopa 10-20 vuotta (1 000 000 käynnistys- ja sammutuskertaa) ja sen energiankulutus on LED-valon luokkaa (3,7 W/m²). Älykalvo toimii -20 - +70 °C lämpötiloissa ja suodattaa 99 % auringon UV-säteilystä

Älykalvon toimintaa voi ohjata: 

  • kauko-ohjaimella (sisältyy jokaiseen toimitukseen)
  • liiketunnistimella
  • älypuhelimella (yhdistettynä älypistokkeeseen ja -sovellukseen)
  • seinäkytkimillä ja himmentimillä
  • tai ohjauslogiikalla

Katso videolta älykalvon toiminta kauko-ohjaimella ohjattuna

Videolta näet älykalvon ja älylasin toimintaperiaatteen: esimerkiksi kauko-ohjaimen nappeja painamalla voit vaihtaa älykalvon läpinäkyvyyden päälle tai pois.

Lasikalvot luovat huomaamattoman projisointipinnan ikkunaan tai muulle lasille

käyttökohteita läpinäkyvälle lasikalvolle Kuva Älykalvot Oy

Läpikuultavat lasikalvot luovat huomaamattoman ohuita projisointipintoja kaikenlaisille lasipinnoille. Kun projektori käynnistetään, kuva näkyy lasikalvon molemmilla puolilla.

Lasikalvot toimivat esimerkiksi mainosvideoiden, ohjevideoiden tai muun houkuttelevan materiaalin esityspintoina kahviloissa, kauppakeskuksissa, kuntosaleilla ja näyttelytiloissa. Esityksiin tarvitset lisäksi laadukkaan projektorin sekä siihen yhdistettävän kuvanlähteen.

Kun lasikalvolle ei projisoida kuvaa, se on täysin läpinäkyvä osa ikkunaa tai muuta lasipintaa. Lasikalvo ei vaadi toimiakseen sähkövirtaa.

Pyydä lisätietoja tai esittelyä

Harsoprojisointipinta elävöittää esityksiä ja tiloja peittämättä näkyvyyttä 

Harsomainen projisointipinta tuo mahdollisuuden kaksipuolisiin ja kolmiulotteisiin projisointeihin. 75-80 % läpinäkyvä harso pingotetaan haluttuun kohtaan esimerkiksi osaksi näyttelyä tai esitystä ja siihen projisoidaan kuvaa, joka näkyy molemmilla puolilla harsopintaa.

Voit käynnistää projisoinnin harsolle esimerkiksi kaukosäätimen avulla. Kun käynnistät projisoinnin liiketunnistimen avulla, voit esittää haluamasi viestin harsopinnan ohi kulkeville henkilöille ja parantaa esityksen huomioarvoa yllättävyydellä. 

Harsoprojisointipinnan maksimikoko on 5,58 m x 50 m.

erilaisia käyttökohteita harsoprojisoinnille Kuva Älykalvot Oy


3D-esitysharsolle voi projisoida kuvaa eri kulmista

3D-esitysharson projisointikulmat ja käyttömahdollisuudet Kuva Älykalvot Oy

Voit projisoida harsopinnalle kuvaa hyvin erilaisista kuvakulmista riippuen harson väristä ja läpinäkyvyydestä. Harsopinnan katselukulma on laaja ja projektorin asennuspaikan voi valita vapaasti tilan mahdollisuuksista ja tarpeista riippuen. 

Parhaan tuloksen saat projisoimalla kuvan esitysharsolle samasta suunnasta kuin missä katsojatkin pääasiallisesti sijaitsevat

Jos projektorin asennus ei onnistu 3D-esitysharson pääasialliselle katselupuolelle, saat hyvälaatuisen projisoinnin myös harson taustapuolelta toteutettuna. Huomioi silloin, että projektoria ei voi asentaa projisoimaan kohtisuoraan pintaa kohden, sillä harson läpi pääsevä valo häikäisee katsojia.

Kysy lisää

Räätälöitävät AV-ratkaisut kaikkiin tiloihin | Kauko Oy

Kaikkea näköesteistä vaikuttaviin esityspintoihin - suunnitellaan yrityksellenne sopiva kokonaisuus! Ota yhteyttä!

Aura Nurkki

Sales Manager

Kauko Digital Healthcare Solutions

+358 40 922 9140

LinkedIn

Aura Nurkki Kauko Oy