Tunnistautuminen päätelaitteelle ja järjestelmiin

Yhä kasvavien tietoturvauhkien varjossa vanha, helposti muistettava salasana ei enää riitä. Turvalliset, monimutkaiset salasanat ovat kuitenkin käyttäjille myrkkyä ja aiheuttavat ongelmia käyttäjien etsiessä niille kiertokonsteja tai oikoteitä. Myös IT-tukiorganisaatio saa osansa salasanaongelmista tukipyyntöinä.

eye-2771174_1920 Pixabay-789970-edited

Uudet tunnistautumistavat sujuvoittavat kirjautumista

Biometriset ja muut tunnistautumistavat helpottavat ja parantavat tunnistautumisen sujuvuutta. Kaksivaiheinen tunnistautuminen on helppo tapa moninkertaistaa tunnistautumisen luotettavuus.

Uusien tunnistautumistapojen tuominen olemassaolevaan laitekirjoon voi olla haastavaa laitteiden erilaisten ominaisuuksien takia. Olemme etsineet ratkaisuja, joilla uusia tunnistautumistapoja voidaan ottaa käyttöön myös vanhemmalla laitteistolla.

_FZ-A2_automotive myymälä_dock4

Kasvojen tunnistus

Myös tavallisella päätelaitteen kameralla on mahdollista toteuttaa kasvojen tunnistus luotettavasti, jolloin päätelaitteessa ei tarvitse olla biometriseen tunnistautumiseen erikoistunutta kameraa (esim. Microsoft Hello). 

FastAccess-palvelussa olevan keskitetyn hallinnan avulla loppukäyttäjän vastuu biometrisen tunnistautumisen asetuksista ja toiminnasta on kevyempi. IT-organisaatiolla taas on parempi näkyvyys ja hallinta tunnistautumisiin.

Kattavan tuen ansiosta sama kasvojentunnistusjärjestelmä voidaan ottaa käyttöön Windows-, Android- ja iPhone/iPad-laitteissa.

Tunnistautuminen hyödyntäen älypuhelinta

Henkilön tunnistaminen puhelimen avulla on erittäin hyvä tapa tunnistaa yksilö, koska puhelimet lähes aina ovat henkilökohtaisia. Puhelin yhdistettynä esim. PIN-koodiin muodostaa kaksivaiheisen tunnistautumisen, joka moninkertaistaa tunnistautumisen luotettavuuden. Yhden tekijän varastaminen/murtaminen ei avaa pääsyä ilman toista.

Tietokoneen ääreltä poistuessa paras tapa parantaa turvallisuutta on lukita kone tai kirjautua ulos koneelta. Tämä kuitenkin usein unohtuu monelta käyttäjältä. Puhelintunnistautumisessa voidaan tietokone lukita automaattisesti, kun puhelin poistuu tietokoneen läheisyydestä.

QuikID-tunnistautumisessa tietokoneen lähelle tultaessa puhelin tunnistautuu suojatun kättelyn avulla Bluetooth-yhteyden yli, jolloin käyttäjän ei tarvitse kuin hyväksyä sisäänkirjaus, tai syöttää oma PIN-koodi kaksivaiheseen tunnistautumiseen.

Kun haluat nopeuttaa päätelaitteille tunnistautumista, ota yhteyttä!

Löysitkö sen, mitä etsit?

Jos et löytänyt etsimääsi, eipä hätää! Joskus paras ratkaisu löytyy laatikon (tai meidän verkkosivujen) ulkopuolelta. Osaamisemme ja ratkaisumme eivät rajoitu sivuillamme esiteltyihin teknologioihin.

Ota siis yhteyttä, asiantuntijamme auttavat sinua löytämään ja rakentamaan tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Ota yhteyttä

Background element