Case: Eltel - Asentajien työ on erittäin vaativaa, ja työkalujen on oltava sen mukaiset

 

Huipulle kelpaa vain paras

Eltelin voimalinja-asentajien työ ei sovi nynnyille. Suuri osa työstä tehdään 40-metrisen maston huipulla. Taivaalta voi tulla vettä, lunta tai räntää. Lämpötila vaihtelee -40:n ja +30:n välillä. Jännittävän lisämausteen antaa se, että työkohteessa kulkee normaalisti 110 000 voltin jännite.


Eltelin asentajien työ on siis erittäin vaativaa, ja työkalujen on oltava sen mukaiset. Eltel on valinnut asentajien työkaluksi Panasonic Toughpad FZ-G1 -tabletit.

”Asentajat toimivat erittäin haasteellisissa olosuhteissa. Heillä on pakko olla sellaiset laitteet, jotka kestävät siinä ympäristössä”, sanoo Eltelin IT-palvelualuejohtaja Juhana Koli.

JuhanaKoli_Eltel.jpg

IT-palvelualuejohtaja Juhana Kolin mukaan Eltel valitsi Toughpadin komponenttien, suorituskyvyn ja kestävyyden vuoksi.

”Meille on erittäin tärkeää, että laite kestää kolhut ja putoamiset sekä sateen ja muut luonnonolosuhteet. Myös hyvä suorituskyky, mobiilitoiminnot ja akunkesto ovat olennaisia asentajiemme työssä.”

Järjestelmiin kentältä

Toughpadeja käytetään Eltelillä voimalinja-asennusten lisäksi myös mm. sähkömittareiden vaihdossa ja huollossa. Merkittävä etu on se, että asentajat pääsevät kentällä kirjautumaan sekä Eltelin omiin että asiakkaiden järjestelmiin.
”Tietoliikenneyhteydet ovat Toughpadeissa erittäin hyvät ja toimivat. Meillä on paljon omia web-sovelluksia, tuotannon järjestelmiä ja sähköisiä rajapintoja, joita hyödynnetään kentällä. Meillä on myös paljon suuria asiakkaita, joiden järjestelmiin meidän on päästävä mobiilisti”, sanoo Juhana Koli.

Koli pitää merkittävänä etuna myös sitä, että Toughpad FZ-G1 muuttuu telakan, lisänäytön ja näppäimistön avulla täysiveriseksi toimisto-PC:ksi.

Toughpadeissa parhaat ominaisuudet

Eltelin_voimalinja-asentajan_ty_on_huipulla_olemista.jpg

Eltelin voimalinja-asentajan työ ei sovi kenelle tahansa. Jussi Partasen työpaikkana on usein kymmenien metrien korkuinen masto.

Mutta miksi juuri Toughpad, kun muitakin lujitettuja laitteita on markkinoilla?
”Meillä on ollut pitkä ja hyvä kumppanuus Panasonicin ja Kaukomarkkinoiden kanssa. Olemme käyttäneet jo kauan aiemman sukupolven lujitettuja Panasonic-laitteita”, kertoo Koli.

”Panasonicin laitteet ovat aina osoittautuneet luotettaviksi ja kestäviksi. Markkinoilla on paljon kilpailevia laitteita, mutta niiden komponentit ja suorituskyky eivät ole samalla tasolla. Nykyisissä Toughpadeissa meille on tärkeää myös mahdollisuus käyttää Windows 7 -käyttöjärjestelmää, koska käytämme sitä laajasti tietojärjestelmissämme.”

Eltel on käyttänyt Kaukon käyttöönottopalvelua. Siinä laitteet toimitetaan esiasennettuna ja käyttövalmiina. Laitteiden ja sovellusten toimivuus on testattu ja asiakas saa kaiken hyödyn tabletista.

Asentajat kiittävät

Eltelin_voimalinja-asentajat_Jussi_Partanen_ja_Jari_Mkinen.jpg

Eltelin voimalinja-asentajilla Jussi Partasella (vas.) ja Jari Mäkisellä Toughpad on aina mukana. Sillä navigoidaan ja vaihdetaan tietoja työmaan ja toimiston välillä.

Myös asentaja Jari Mäkinen kiittelee Toughpad FZ-G1:n kestävyyttä ja toiminnallisuutta.

”Meillähän on tämä Toughpad periaatteessa aina mukana! Meillä on siinä tarkat kartat, ja gps:n ansiosta pystymme navigoimaan sillä. Turha ajaminen jää pois, sillä tietoliikenneyhteyksien ansiosta voimme vaihtaa kuvia ja muita tietoja toimiston kanssa työmaalta”, sanoo Mäkinen.

”Tämä on hyvä ja kestävä laite! Olen itsekin ’kontannut’ tämän kanssa joitakin kertoja, ja tämä on säilynyt ehjänä. Mikä tahansa laite ei näissä meidän töissämme kestä.”

Eltel lyhyesti

Eltel on johtava eurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla, joka palvelee yhteiskunnan kriittisiä infrastruktuuriverkkoja. Toiminta jakaantuu kolmeen segmenttiin: Power, Communication ja Transport & Security. Toiminta-alueina ovat Pohjoismaat, Baltia, Puola, Saksa, Iso-Britannia ja Afrikka. Eltelin palveluksessa työskentelee noin 9300 työntekijää ja konsernin liikevaihto oli 1,255 miljardia euroa vuonna 2015.
 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element