Yrityksen historia

Kansainvälisen kaupan tekijä

Kauko Oy tunnettiin toukokuuhun 2016 asti nimellä Kaukomarkkinat Oy. Kaukomarkkinat syntyi 1947 avaamaan sodasta toipuvan maan kauppasuhteita.

Tuolloin yhtiö keskittyi nimensä mukaisesti markkinoille, joilla muut suomalaiset yritykset eivät toimineet, ja edustajat matkustivat ahkerasti ympäri maailmaa solmimassa kauppasuhteita.

Ensimmäinen kauppa oli 60 tonnin vesilasierä Belgiasta A. Ahlström Oy:n Karhulan tehtaille. Se maksettiin suomalaisella paperilla. 

kauko-keilaniemi-konttori-tiedotustilaisuus-kuva-mikko-tormanen

 

Aarne_Koskelo_ja_Walter_Trading_Co_apulaisjohtaja_Chang.jpg

Indonesiaan vuonna 1952 perustettu toimipiste oli 24 vuotta maan ainoa suomalaisyritys. Kaukomarkkinat Oy oli myös ensimmäinen suomalainen yritys, joka solmi kauppasopimuksen Kiinan kauppaministeriön kanssa. Kiinassa Kaukomarkkinat on toiminut vuodesta 1952, ja vuonna 1956 Kaukomarkkinat aloitti ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä maahantuonnin Japanista. 

Kuluttajille Kaukomarkkinat tuli vuosien myötä tutuksi maahantuomiensa tuotteiden kautta. Teksti 'Maahantuoja Kaukomarkkinat Oy' löytyi muun muassa Technicsin ja Panasonicin viihde-elektroniikasta, Citizen-kelloista ja Adidaksen urheiluvälineistä. 

Kaukomarkkinat-ja-Telko-logot-harmaasävy

 

Erikoisosaamista kapeilla sektoreilla

Kun Kaukomarkkinat 1990-luvulla siirtyi Keskon omistukseen, kauppa oli uudessa tilanteessa: verkkokauppojen myynti kasvoi, globalisaatio madalsi rajoja ja kansainväliset brändit alkoivat toimittaa tuotteitaan suoraan jälleenmyyjille. Kansallisten maahantuojien tila kapeni.

Kaukomarkkinat keskittyi elektroniikassa ammattilaisten tarpeisiin, kuten radiopuhelimiin, turvatekniikkaan, tv-tuotannon kalustoon ja plasmanäyttöihin. Japanilaiselta päämieheltä omaksuttiin ajatus ”iso kala pienessä lammessa” eli markkinajohtajuuteen pyrittiin erikoisosaamista vaativilla kapeilla sektoreilla. 

Kaukomarkkinat ja Telko fuusioitiin yhteen ja yhtiön nimeksi muodostui Kauko-Telko ja markkinointinimeksi Telko Group. Vuonna 2008 monialayhtiö Aspo osti yrityksen ja Kaukomarkkinat-nimi palasi käyttöön vuoden 2009 alussa. Aikaisemmat tytäryhtiöt jaettiin itsenäisiksi yrityksiksi ja Kaukomarkkinat Oy muodostui energiatehokkuuden ratkaisuja, prosessiteollisuuden tehokkuuden ratkaisuja ja ammattielektroniikkaa toimittavaksi yritykseksi.

Vuonna 2015 Kaukomarkkinat myi kansainväliseen prosessiteollisuuteen liittyvät liiketoimintonsa, uudisti strategiaansa ja keskittyi liikkuvan tietotyön ratkaisuihin.

Vaativien työympäristöjen asiantuntija

Osana strategista uudistusta yhtiö päivitti vuonna 2016 ilmettään, pääviestejään ja yritysnimen Kauko Oy:ksi. Samana vuonna Saksaan avattiin Healthcare-liiketoimintaan keskittyvä toimisto. Vuoden 2020 alussa Kauko Oy:n lämpöpumppuliiketoiminta siirtyi Panasonicille.

Tänä päivänä Kauko Oy palvelee asiakkaitaan niin teollisuuden, logistiikan, viranomaistyön, terveydenhuollon, kaupan alan kuin kulttuurin ja opetuksenkin tehtävissä kunkin alan erityislaitteilla, -ohjelmistoilla ja -palveluilla. Kauko tekee yhteistyötä eri aloilla toimivien kumppaneidensa kanssa etsiäkseen ja kehittääkseen innovatiivisia ratkaisuja, jotka tehostavat ja kasvattavat Kaukon asiakkaiden liiketoimintaa.

Lokakuun 2022 lopussa Aspo-konserni myi Kauko Oy:n koko osakekannan Signal Partners Oy:lle ja Kauko sai näin uuden omistajan.

Kauko-logot

 

Etsitkö uusia ratkaisuja työympäristön kehittämiseen?

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme voivat auttaa sinua.

Ota yhteyttä

Background element