Robottikamerat / PTZ-kamerat

Panasonicin robottikameramallistosta löytyy erillisiä kamerapäitä ja niille kauko-ohjattavia kääntöpääyksiköitä. Mallistossa on myös mm. opetus- ja kokoustiloissa ja tapahtumatuotannossa käytettäviä PTZ-kameroita, joissa kääntöpää- ja kamerayksikkö on integroitu yhdeksi kokonaisuudeksi.

Kuvausasetukset talteen

PTZ-kamerat ovat ohjattavissa RS- ja IR-ohjauksella, sekä LAN:in yli esimerkiksi selaimella. Panasonic PTZ-kameroiden on 100 muistipaikkaan asetat PAN- ja Tilt-asennot, zoom-, focus-, sekä iiris-asetukset. Kameroiden automaattinen focus ja iiris toimivat niin hyvin, että harvoin niiden asetuksia tallennetaan erikseen muistipaikkoihin.

pro_grade_genlock_ptz_broadcast_rental_and_staging-Panasonic

Robottikamera seuraa liikkuvaistakin luennoitsijaa

PTZ-malleihin on optiona saatavissa Auto Tracking -ohjaus (AW-SF100G), joka perustuu kasvojentunnistukseen. Luennoitsijan kasvokuva aktivoidaan muistiin, määritellään kuvakooksi esim. puolikuva ja aktivoidaan follow-toiminne. Näin ko. henkilö pysyy kuvassa, vaikka olisi hyvinkin liikkuvainen esiintyjä.

Kameran muistipaikka voi sisältää myös ”kamera-ajon” eli panoroinnin ja tilttauksen pisteestä A pisteeseen B. Muistipaikkoja kutsutaan esim. AW-RP50 joy stick-ohjaimella ja AW-RP120 kahvaohjaimella, sekä AV-logiikalla tai LAN:in yli selaimella.

PTZ-kameroista löytyy versioita, joissa on Mic/Line-In -ääniliitäntä, HDMI/SDI/USB/LAN -lähtöliitännät ja PoE+ -virransyöttö. Ne tuottavat valmiiksi myös IP H.264 streaming -kuvaa. Useissa malleissa on lisäksi SD-muistikorttipaikka, jolloin lokaali tallennuskin saadaan näppärästi hoidettua.

Panasonic valmistaa myös NDI-standardia tukevia PTZ-malleja. AW-HE40/AW-UE70/AW-HE130 PTZ -mallit saa ohjelmistopäivityksellä aktivoitua NDI-yhteensopiviksi

UE150_BK_slant_right_transparent

AW-UE150

Panasonic AW-UE150 on markkinoiden laajakulmaisimmalla objektiivilla varustettu 4K 60p/50p PTZ-robottikamera. Sillä kuvaat stadioneilla, luentosaleissa, kirkoissa ja muissa tapahtumapaikoissa, joissa kaipaat etäohjattavalta kameraltasi kykyä mukautua eri tilanteisiin.

Kamerassa on 100 muistipaikkaa, joihin voit tallentaa useita eri asetuksia kuvakoon rajauksille, sekä säätöjä sivu- tai pystysuuntaisille kääntöpään liikkeille. Muistipaikkoihin tallennat asetukset eri puhujille paneelikeskusteluissa, valtuustosaleissa ja muissa tapahtumissa. 

AW-UE150:llä kuvaat lähikuvaa tai kokokuvaa puhujista istuinpaikoillaan ja seuraat liikkuvia esiintyjiä optiona saatavalla auto tracking -toiminnolla. Voit päivittää kameraan optiona myös NDI|HX-protokollan, jonka avulla lähetät korkealaatuista live-kuvaa NDI-verkkoon.

Kameraa on saatavana mustana ja valkoisena.

Näistäkin tuotteista löydät lisää tietoa verkkokaupastamme

Valitaan yhdessä käyttöösi sopivat robottikamerat - ota yhteyttä!

Juha Lindqvist

Head of Sales, Culture & Education

+358 40 590 0916

Juha Lindqvist Kauko Oy
Kim Sihvonen

Key Account Manager

ProAV & Broadcasting

+358 40 576 9172

Kim Sihvonen