Ajankohtaista | Kauko Oy

Kaikki Kauko Oy Tietotyön teknologiat Medical IT Healthtech Pro AV -teknologiat Turvatekniikka
Kauko ja Signal Partners saman pöydän ääressä - tätä yhteistyö tarkoittaa Kuva Mikko Törmänen

Kohti toimivinta arkea - yhteistyössä Kauko ja Signal Partners

Kohti toimivinta arkea - yhteistyössä Kauko ja Signal Partners

Signal Partners Oy osti Kauko Oy:n lokakuun 2022 lopussa. Ensimmäiset yhteiset kuukaudet ovat kuluneet muun muassa käytännön järjestelyissä Kaukon toimiston muuton sekä yritysten rakenteellisen yhdistymisen parissa.

vahvistettu Panasonic Toughbook -tietokone kestää vaativia olosuhteita Kuva Panasonic

Mikä on täysin, osin tai business-ruggeroitu eli vahvennettu tietokone?

Mikä on täysin, osin tai business-ruggeroitu eli vahvennettu tietokone?

Meiltä kysytään usein, mitä ruggeroitu tietokone tarkoittaa. Ruggeroidun kanssa synonyymejä ovat sanat lujitettu, vahvistettu ja vahvennettu. Kaikki nämä tarkoittavat tietokonetta, joka kestää kovaa käyttöä ja on normaalia kuluttajalaitetta lujarakenteisempi.

Tietokoneiden lisäksi vahvennettua tietotekniikkaa edustavat esimerkiksi jotkin puettavat älylaitteet, puettavat viivakoodinlukijat ja kehokamerat

Veljekset Keskinen tehostaa viivakoodinlukua puettavilla skannereilla Kuva Tuukka Kiviranta

Veljekset Keskinen tehostaa viivakoodinlukua puettavilla skannereilla

Veljekset Keskinen tehostaa viivakoodinlukua puettavilla skannereilla

Suomen suurimman tavaratalon ja suositun matkailukohteen tiloissa riittää vilinää. Veljekset Keskisen yli kuusi miljoonaa vuosittaista kävijää takaavat, että logistiikan hyllytyksestä vastaavan tiimin arki on vauhdikasta viikosta toiseen.

Älykalvot oleskelutilan ikkunassa häikäisysuojana Kuva Älykalvot Oy

Lasipinnalle asennettava älykalvo monipuolistaa tilojen käyttöä

Lasipinnalle asennettava älykalvo monipuolistaa tilojen käyttöä

Kauko ja Älykalvot Oy muuntavat yhteistyössä esimerkiksi aula- ja neuvottelutilat helposti erilaisiin käyttötarkoituksiinsa sopiviksi: jälkiasennettavat älykalvot, älylasit ja harsoprojisointipinnat auttavat hyödyntämään tiloja monipuolisemmin muun muassa kokouksissa, tiedotuksessa, mainonnassa tai taiteen esittämisessä - mitä erilaisissa tilanteissa vaaditaankaan.

 

Älykalvot voi asentaa kaikenlaisille lasipinnoille, ja niihin voi lisätä ilmettä UV-painatusten avulla. Video: Älykalvot Oy YouTube-kanava 

 

Älykalvot sopivat niin sisä- kuin ulkotilojenkin lasipintoihin: neuvotteluhuoneisiin ja esittelytiloihin, avokonttoreiden tilanjakajiksi ja väliseiniksi, tuomaan nopeasti yksityisyyttä tai luomaan suuria, elämyksellisiä projisointipintoja. Jälkiasennettavat kalvot on helppo asentaa tilaan kuin tilaan ja ovat uusinta uutta älykalvomarkkinoilla.

Panasonic PT-RZ990 museossa Kuva Panasonic

Vaihda vanha PT-DZ-sarjan projektori uuteen Panasonic 4K -projektoriin

Vaihda vanha PT-DZ-sarjan projektori uuteen Panasonic 4K -projektoriin

Panasonic on lanseerannut uuden PT-RDQ10 4K-projektorin, joka sopii erityisesti vaikuttavien ja vangitsevien elämysten luomiseen muun muassa viihteen, kulttuurin ja opetuksen parissa. Uusi 4K-teknologia tuo huoltovapautta 20 000 käyttötunnin verran ja on omiaan korvaamaan etenkin vanhan lamppuprojektoriteknologian, joka hyödyntää ET-DLE-sarjan linssejä.

"Tässä on oiva tilaisuus päivittää arvokkaan tilan tekniikka 4K-tasoiseksi ja päättää samalla vanhan projektorin lampunvaihtorumba. Uuteen tilaan asennettuna tämä tuo kertaheitolla laadukkaan kuvan kaikkiin tilaisuuksiin ja esityksiin", toteaa Kaukon AV-asiantuntija Juha Lindqvist.

puettava teknologia tekee työnteosta turvallisempaa ja tehokkaampaa Kuva Canva

Puettava teknologia tekee työnteosta turvallisempaa ja tehokkaampaa

Puettava teknologia tekee työnteosta turvallisempaa ja tehokkaampaa

Puettavat älylaitteet ja teknologia ovat mullistaneet työnteon tapoja monilla eri aloilla. Laitteiden kehitys on ollut nopeaa, ja yrityksissä sekä oppilaitoksissa on havaittu puettavan teknologian tuomat edut. Mihin kaikkeen tekniikka työelämässä taipuukaan, siitä voivat innovatiivisimmat organisaatiot tarjota tulevaisuudessa huikeita käyttöesimerkkejä.

ihmissilmä katsoo kameraan ja kuvaa analysoidaan Kuva: Shutterstock

Älykkäät kameraratkaisut lisäävät turvallisuutta

Älykkäät kameraratkaisut lisäävät turvallisuutta

Älykkäiden kameraratkaisujen sekä seuranta- ja mittaussovellusten avulla voidaan toteuttaa asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta lisääviä järjestelmiä. Tällaisia voivat olla muun muassa kävijämäärien laskenta, turvamääräysten noudattamisen valvonta tai viipymän mittaaminen - hyödyntämismahdollisuuksia on monia.

geometriakorjaukset Kiasman sylinteriprojisoinnin asennuksessa Kuva Videotykki Oy

Videoteoksen sylinteriprojisoinnissa saumaton kuvanlaatu ja yhteistyö

Videoteoksen sylinteriprojisoinnissa saumaton kuvanlaatu ja yhteistyö

Nykytaiteen museo Kiasmassa oli esillä arvostetun amerikkalaistaiteilija Doug Aitkenin I Only Have Eyes for You -yksityisnäyttely, jonka teoksissa hyödynnettiin ääntä ja kuvaa eri tavoin. Aitkenin suuri videoteos SONG1 (2012/2015) oli ympyränmuotoiselle kankaalle sylinteriprojisoinnilla heijastettu esitys. AV-tekniikkaa Kiasmaan oli toteuttamassa helsinkiläinen Videotykki Oy, ja Kauko toimitti teoksen laserprojektorit.

Raskoneen asentaja lukee hyllystä viivakoodia Panasonic-käsipäätteellä ja TOUGHBOOK Omnia -mobiilisovelluksella Kuva: Paula Ojansuu

Nopea sovelluskehitys ja helppo käyttöönotto ylittivät odotukset

Nopea sovelluskehitys ja helppo käyttöönotto ylittivät odotukset

Raskone Oy on raskaan kaluston autokorjaamo, jossa huolletaan ja korjataan kuorma- ja pakettiautoja, perävaunuja, työkoneita sekä henkilöautoja. Raskone on Suomen suurin monimerkkikorjaamo, joka palvelee asiakkaitaan 19:ssä toimipisteessä ympäri Suomen. Muun muassa nopeus, monipuolisuus ja ympärivuorokautiset huoltopalvelut ovat sen kilpailuvaltteja.

Klaukkala Monikkosali Kuva: Nurmijärvi.fi

Seitsemän veljestä 150-vuotisjuhlassa 3D-julkisivuprojisointi

Seitsemän veljestä 150-vuotisjuhlassa 3D-julkisivuprojisointi

Vuosi 2020 on Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -romaanin 150-vuotisjuhlavuosi. Sen valtakunnallista päätapahtumaa vietetään Aleksis Kiven päivänä 10.10. Klaukkalan Monikkosalissa. Luvassa on Seitsemän veljeksen hengessä käytävää keskustelua, kirjan runoihin sävellettyä musiikkia sekä teatteriesitys Kolistimen ukko -episodista. Tapahtuman jälkeen Niko Tiaisen juhlavuoden 3D-videotaideprojisointi avataan Monikon pihalla. 

 

Analog Way Aquilon RS2 Picturall TWIN Vio 4K ja Pulse2 toteutus Thaimaassa

Audiovisuaaliset elämykset syntyvät Kaukon ja Analog Wayn yhteistyössä

Audiovisuaaliset elämykset syntyvät Kaukon ja Analog Wayn yhteistyössä

Kauko Oy on tehnyt sopimuksen Analog Way -signaalinkäsittelyratkaisujen jakelusta Suomessa. Sopimus kattaa koko Analog Wayn ratkaisuvalikoiman. "AV-infran rakentamisessa pelkät hyvät laitteet eivät riitä - kuvasignaali täytyy saada myös kulkemaan luotettavasti ja häiriöttömästi laitteiden välillä. Kun laatu signaalinkäsittelyssä on priimaa, se mahdollistaa monia siistejä asioita", iloitsee Kaukon AV-ratkaisujen myyntipäällikkö Juha Lindqvist.

yksinpurjehtija Ari Huusela esittelee nukkumapaikkaansa Imoca Starkin hytissä Toughbookin ääressä Kuva: Paula Ojansuu

Maailman ympäri yksinpurjehtien 100 päivässä - Toughbook matkassa

Maailman ympäri yksinpurjehtien 100 päivässä - Toughbook matkassa

Kun tavoitteena on purjehtia yksin maailman ympäri ilman pysähdyksiä ja ulkopuolista apua, kuka tahansa ei pärjää kipparina. Vendée Globe on ikoninen, non-stop yksinpurjehduskilpailu maapallon ympäri, ja Ari Huusela ensimmäinen kisaan hyväksytty pohjoismaalainen. Vendée Globe -kisaa on purjehdittu neljän vuoden välein vuodesta 1989 asti. 138 purjehtijaa on tähän mennessä lähtenyt matkaan, mutta heistä vain 71 on selvinnyt maaliin saakka. 

Vuoden 2020 kilpailuun lähdetään 8.11.2020 Les Sables d’Olonnesta. "Maaliin olisi tarkoitus tulla samaan paikkaan noin 100 päivän päästä lähdöstä", kertoo Finnairin lentokapteenina ammatikseen työskentelevä Huusela.

 

Remeo-jäteauto jossa kuljettaja käyttää Panasonic Toughpadia Kuva: Panasonic

Kiertotalouden edelläkävijä Remeo vaatii laitteiltaan kestävyyttä

Kiertotalouden edelläkävijä Remeo vaatii laitteiltaan kestävyyttä

Remeo on jätekuljetus- ja ympäristöhuoltoalan yritys, joka kehittää ratkaisuja roskien palauttamiseen raaka-aineiksi. Heidän tavoitteenaan on vähentää jätteen määrää ja taata roskille mahdollisimman korkea hyötykäyttöaste. Kun Remeon ajoneuvoihin piti uusia laitteistot ajoreittien suunnittelua, kuljettajien tehtävälistojen ylläpitoa, jätteen määrän kirjauksia ja asiakirjojen käsittelyä varten, he hankkivat yli 200 Panasonic Toughbook G1 -tablettia telakoineen, ja KAUKOhallinta-palvelun mm. etänä hoidettavia ohjelmistopäivityksiä varten.

Oodi-Helsinki-yleiskuva-Kuvio

Helppous ja ennakoitavuus teemoina Oodin projektori- ja kameravalinnoissa

Helppous ja ennakoitavuus teemoina Oodin projektori- ja kameravalinnoissa

Joulukuussa 2018 ovensa avannut Helsingin keskustakirjasto Oodi viihdytti ensimmäisenä vuonnaan yli kolmea miljoonaa kävijää. Kaupunkilaisten uudeksi olohuoneeksikin kutsuttu kohtauspaikka tarjoaa ajanviettomahdollisuuksia kaikenikäisille. Oodin tilat ja laitteet ovat vuokrattavissa kirjastokortilla ja tilojen suunnitteluun ovat päässeet osallistumaan myös kaupunkilaiset itse.

Panasonic-projektorit Oodin pääsisäänkäynnin yläpuolella

Oodi luottaa Panasonic-kameroihin ja -projektoreihin

Oodi luottaa Panasonic-kameroihin ja -projektoreihin

Oodi on palkittu maailman parhaana uutena yleisenä kirjastona, se on päässyt World’s Greatest Places -listalle ja valittu Suomen kauneimmaksi rakennukseksi. Ehdokkuuksien ja tunnustusten lista vain jatkuu. Ensimmäisenä vuonna meni rikki kolmen miljoonan kävijän raja - eikä ihme, sillä nähtävää ja tehtävää kaupungin uudessa olohuoneessa riittää: Oodista löytyy kirjasto, studioita, editointihuoneita, ryhmätyö- ja oppimistiloja sekä elokuvateatteri. 

Työnkulkua seuraava mobiilisovellus lyhensi inventointiajan kolmasosaan

Työnkulkua seuraava mobiilisovellus lyhensi inventointiajan kolmasosaan

Leipurin Oyj toimittaa leipomo- ja konditoriatuotteiden sekä elintarvikkeiden valmistukseen tarvittavia raaka-aineita ja koneita. Yhtiö tarjoaa ammattitaitoaan muun muassa leipomoiden ja kahviloiden tuotteiden ja valikoimien modernisointiin sekä reseptien kehittelyyn esittelemällä asiakkailleen uusia trendejä meiltä ja maailmalta. Yhtiö toimii Suomessa, Venäjällä, Baltiassa, Ukrainassa, Kazakstanissa ja Valko-Venäjällä. 

Panasonic FZ-G1 -tabletti käytössä peittyneenä hiekkaan

Rakenteeltaan kestävä on myös ekologisesti kestävä

Rakenteeltaan kestävä on myös ekologisesti kestävä

Tiesitkö, että vie jopa kolme ihmiselinikää (25-232 vuotta) ennen kuin yhden älypuhelimen valmistuksen, kuljetuksen ja jätteen hävityksen tuottamat kasvihuonepäästöt on kompensoitu? Hyvästi parin vuoden vaihtosykli: puhelimen, jonka olet viimeeksi ostanut, tulisi olla käytössä sinun lisäksesi lapsellasi ja lapsenlapsellasi - mielellään läpi heidän elämänsä. 

sairaalahuone jossa neljä sänkypaikkaa Credit: Adhy Savala Unsplash

Hyvä hoitoalueen hygienia ulottuu myös IT-laitteisiin

Hyvä hoitoalueen hygienia ulottuu myös IT-laitteisiin

THL:n mukaan hoitoon liittyviä infektioita esiintyy Suomessa vuosittain arviolta 100 000, joista puolet tapahtuu sairaaloissa. Hoitoon liittyvät infektiot myötävaikuttavat 1 500-5 000 henkilön kuolemaan. Käsihygienia ja sen suositusten mukainen noudattaminen on tärkeä tekijä hoitoon liittyvien infektioiden välttämisessä. Ainakin joka viides infektio olisi estettävissä hyvällä käsihygienialla.

Las Vegas Motor Speedway Nascar race Credit: LVMS.com

GPC Systemsin 3D-mittaussovellus käytössä NASCAR-radalla

GPC Systemsin 3D-mittaussovellus käytössä NASCAR-radalla

Jos 320 kilometrin tuntivauhdissa (200 mph) ajaa asfaltissa olevaan monttuun, mitä tapahtuu? Las Vegas Motor Speedwayn NASCAR-kuljettajat voivat lakata pohtimasta asiaa. Radalla on otettu käyttöön Kaukon edustaman GPC Systemsin kehittämä, tien kuoppia analysoiva 3D-mittaussovellus, joka auttaa selvittämään tiessä olevien kuoppien suuruuden ja niiden korjaamiseen tarvittavan betonin määrän. 

Big data is watching you -teksti lyhtypylväässä Credit: ev Unsplash

Kasvontunnistuksen monet kasvot - eettistä vai ei?

Kasvontunnistuksen monet kasvot - eettistä vai ei?

Kasvontunnistusteknologia kehittyy valtavaa vauhtia. Niin valtavaa, että teknologian käyttöön säädetyt lait ja asetukset eivät ole valmiita, ja Euroopan unionin komissio haluaa kieltää kasvojentunnistuksen käytön julkisilla paikoilla kokonaan.

Samaan aikaan Lontoossa ostoskeskuksiin ja muihin shoppailijoiden ja turistien suosimiin paikkoihin aiotaan asentaa reaaliajassa toimivia kasvontunnistuskameroita

kauko_paiva_landari_banner_1900 x 1069_v2-01

Inspiroidu onnistumisista ja teknologioista Kauko-päivässä

Inspiroidu onnistumisista ja teknologioista Kauko-päivässä

30.1.2020 Mall of Triplan tapahtumatila Flavouriumissa järjestetään alkuvuoden innostavin teknologiatapahtuma Kauko-päivä. Paikalle odotetaan paria sataa henkilöä eri toimialoilta ja ammattiluokista. “Tämä on oiva tilaisuus päästä hypistelemään uusia teknologioita ja inspiroitua muiden alojen onnistumisista vaativissa työympäristöissä", kertoo Kauko Oy:n toimitusjohtaja Juha Rytkönen.

ptm19-osallistun-gps

3D-mittauksen monet mahdollisuudet esittelyssä Paikkatietomarkkinoilla

3D-mittauksen monet mahdollisuudet esittelyssä Paikkatietomarkkinoilla

Olemme mukana Paikkatietomarkkinoilla 18.–19.11.2019 Helsingin Messukeskuksessa. GIS-EXPO 2019 kokoaa paikkatietoalan ammattilaiset ja harrastajat alan tärkeimpään tapahtumaan. Osastollamme A6 esittelemme erityisesti 3D-mittauksen mahdollisuuksia mobiilikäytössä ja  uusimpia kenttätyön laitemalleja varusteineen. 

Tervetuloa Kaukon osastolle ja tietoiskuun Paikkatietomarkkinoille!

Kaukon osastolla, A6 Messukeskus Siipi, esittelyssä 3D-mittauksen monet mahdollisuudet. Osastollamme on esillä Panasonic Toughpad -tabletti, jossa on sisäänrakennettu 3D-kamera ja tekoälyä hyödyntävä sovellus. Näytämme, kuinka helposti ja nopeasti tätä mobiiliratkaisua voi hyödyntää esimerkiksi teiden kuoppien sijainnin, koon ja tilavuuden mittaamiseen, tai hyödyntää teknologiaa erilaisiin maastossa tai kaupunkikohteissa olevien kohteiden mittaamiseen.

Tuomme paikalle Panasonicin laajan malliston erilaisia kenttäkäyttöön soveltuvia tablet- ja hybriditietokoneita, joiden avulla erilaisia paikkatietosovelluksia voidaan käyttää kaikissa olosuhteissa ulkona ympäri vuoden.

Osastollamme on myös esillä esimerkkejä monipuolisista kantoratkaisuista ja ajoneuvokiinnityksistä tietokoneiden käyttöergonomian optimointiin liikkuvan tietotyön ammattilaisille.

Esittelemme esimerkkejä mobiilialustastamme, jonka avulla esimerkiksi erilaisiin kämmen- ja tablet-tietokoneisiin voidaan helposti tehdä käyttöä ja työprosessia tukeva sovellus- ja käyttöliittymä. Näytämme, miten esimerkiksi tablettietokone voidaan liittää osaksi muuta kommunikaatiojärjestelmää ja käyttää sitä radiopuhelimen tapaan viestintävälineenä tiimien jäsenten välillä matkapuhelinverkossa.

Asiantuntijamme ovat paikalla koko messutapahtuman ajan, tervetuloa keskustelemaan ja tutustumaan esimerkkeihin käytännössä - etsitään yhdessä paras laite- ja palveluratkaisu oman organisaationne liikkuvan tietotyön arkeen. Voit myös sopia etukäteen tapaamisen asiantuntijamme kanssa, ota yhteyttä tästä!

Tietoisku: 3D-mittauksen monet mahdollisuudet tablet-tietokoneella

Aika ja paikka: maanantaina 18.11.2019 klo 15.00 - 15.25 C-Salissa

  • Mittauksen digitalisointia. Intelin RealSense 3D-kameran tulo markkinoille on mahdollistanut 3D-mittaukselle uusia ja monipuolisia käyttömahdollisuuksia.
  • Panasonic on yhdistänyt 3D-kameran ja tekoälyä hyödyntävän mittaussovelluksen vahvennettuun Toughpad tablet-tietokoneeseen.
  • Miten tätä mittaustekniikkaa voisi hyödyntää erilaisissa käyttökohteissa ja tehtävissä? Miten se voisi kehittää nykyisiä työtapoja?

Tervetuloa vierailemaan ja keskustelemaan lisää Kaukon osastolle ja tietoiskuun Paikkatietomarkkinoilla!

Näyttelyosastomme on auki koko kaksipäiväisen tilaisuuden ajan:  maanantaina 18.11.  klo 9–17 ja tiistaina 19.11.2019 klo 9–15. Tapahtuman järjestää Maanmittauslaitos. Sisäänpääsy on messukävijoille maksuton -  ilmoittaudu tästä mukaan!

Make it yours - Toughbook 55 kuva vaihdettavista osista Credit: Panasonic

Osittain vahvistettujen tietokoneiden monipuolisuus, tuottavuus ja vastuullisuus uudelle tasolle

Osittain vahvistettujen tietokoneiden monipuolisuus, tuottavuus ja vastuullisuus uudelle tasolle

BRACKNELL, UK. 9. syyskuuta 2019 – Panasonicin uutuus TOUGHBOOK 55 asettaa uuden standardin osittain vahvistetuille kannettaville tietokoneille. Käyttäjillä on ensi kertaa mahdollisuus räätälöidä koneensa vaikka tien päällä kulloistenkin työtehtävien mukaan. Tämä rakenteeltaan osittain lujitettu (semi-rugged) mutta silti ohut ja kevyt kannettava tietokone parantaa merkittävästi työskentelyn joustavuutta ja tuottavuutta, mikä merkitsee työnantajalle maksimaalista tuottoa investoinnille.

Panasonic TOUGHBOOK 55:n käyttäjä pystyy helposti parantamaan grafiikkaominaisuuksia, lisäämään kortinlukijan tai muistia tai toistamaan DVD- tai Blu-Ray-levyjä yksinkertaisesti napsauttamalla tarvittava laite TOUGHBOOK Universal Bay -laajennuspaikkaan. Koneen etukulmassa on toinen laajennuspaikka, johon saa näppärästi sormenjälkilukijan, RFID-lukijan, tavallisen muistikortinlukijan tai lisäakun. Lisäksi ostaja voi tilauksen yhteydessä räätälöidä kolmannen laajennuspaikan liitännät: VGA:n ja True Serial -sarjaportin kaverina on valinnaisesti neljäs USB, toinen GLAN tai Rugged USB 2.0.

P1000145.jpg

Veikkaus huoltaa peliautomaatit Toughpadeilla

Veikkaus huoltaa peliautomaatit Toughpadeilla

ASPO OYJ / KAUKO OY LEHDISTÖTIEDOTE 24.10.2017

JAKELU: Keskeiset tiedotusvälineet, 
www.aspo.fi, www.kauko.com

Veikkaus on hankkinut lujitetut Panasonic Toughpad FZ-G1 -tabletit peliautomaatteja ja maksupäätteitä huoltavalle kunnossapitoyksikölleen. Yhdellä tabletilla voidaan korvata neljä aiemmin sekä kentällä että toimistolla käytössä ollutta laitetta.

Action WS LiteCom Pro III Ex.jpg

Digitaalinen radiopuhelinkuulosuojain PELTOR LiteCom Pro III

Digitaalinen radiopuhelinkuulosuojain PELTOR LiteCom Pro III


3M™ PELTOR™ WS™ LiteCom Pro III on kuulonsuojain-headset, jossa on sisäänrakennettu radiopuhelinyksikkö. Yksikkö vaatii ohjelmoinnin 403-470 MHz taajuusalueelle. LiteCom Pro III -kuulonsuojaimessa on sisäänrakennettu Bluetooth-toiminto multipoint-ominaisuudella ja se voidaan ohjelmoida myös käyttämään uutta digitaalista DMR-teknologiaa.

Miten mobiiliverkon toiminta vaikuttaa työn tuottavuuteen

Miten mobiiliverkon toiminta vaikuttaa työn tuottavuuteen

Toisin kuin usein luullaan, tietoliikenneyhteyksien ongelmat eivät aina johdu viallisesta päätelaitteesta tai käytetystä operaattorista. Yleisimpiä mobiiliverkon ongelmia tuottavat verkkolaitteiden sähkönsaannin viat, yhteyksien kaapelivauriot tai verkon tekniset ongelmat. Yleensä häiriöt mobiiliverkossa havaitaan ja korjataan nopeasti, mutta erittäin laajoissa häiriöissä tai yksittäisissä tapauksissa vaikutukset voivat olla pitkäkestoisiakin.

3 syytä miksi etäyhteys pätkii vaativissa työolosuhteissa

3 syytä miksi etäyhteys pätkii vaativissa työolosuhteissa


Etätyötä tekeville verkossa päivittäin tapahtuvat erilaiset katkokset ovat varmasti tuttuja. Yleisesti verkon yhteysongelmissa syyttävä sormi osoittaa aina ensin käytössä olleeseen laitteeseen ja sen jälkeen operaattorin verkkoon. Harvoin osataan mieltää langattomat verkot luontaisesti katkoksia ja häiriöitä sisältäviksi. Sen sijaan, että alettaisiin syyttämään laitetta ja operaattoria, syy yhteysongelmiin saattaakin nimittäin löytyä verkon normaalista toiminnasta katkosten ilmetessä. Katkokset langattomissa verkoissa ovat yleisiä ja niitä tapahtuu päivittäin, joten harkitse vielä, ennen kuin ostat uuden päätelaitteen tai vaihdat operaattoria.

Yhteydet päätelaitteista firman palvelimelle tai pilvipalveluihin ovat tärkeitä kriittisissä työolosuhteissa, eritoten työntekijän työskennellessä kentällä. Pienet katkokset ovat erityisen yleisiä mobiilissa ympäristössä, jossa verkon muutoksia tapahtuu jatkuvasti. Yhteyskatkokset voivat kuitenkin olla hankalia, mikäli tehdään työtä sellaisten sovellusten kanssa, jotka ovat herkkiä verkossa tapahtuville muutoksille. Jos yhteydet pätkivät jatkuvasti kesken työpäivän, työntekijän motivaatio laskee ja pahimmillaan työntekijä ei voi suorittaa työtehtäviään jolloin organisaation toiminta on tehotonta. Myös IT-tuki ruuhkautuu hankalista tiketeistä.

Panasonicilta uusi lujitettu Android-tabletti

Panasonicilta uusi lujitettu Android-tabletti


Uusi Toughpad FZ-B2 tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja on räätälöitävissä entistä paremmin yrityskäyttöön.

Panasonic on julkistanut päivitetyn version markkinoiden johtavasta lujitetusta 7 tuuman Android-tabletistaan. Uusi Toughpad FZ-B2mk2 tarjoaa edeltäjäänsä verrattuna jopa 32 % paremman suorituskyvyn ja 8 tunnin akkukeston. Käyttäjäkohtaisesti räätälöitävät ominaisuudet ja laaja lisävarustevalikoima tekevät siitä erinomaisen työkalun yrityskäyttöön.


Toughpad FZ-B2 on varustettu Android 6.0 -käyttöjärjestelmällä ja Intelin viimeisimmällä Atom x5-Z8550 -suorittimella (välimuisti 2 MB, Quad Core 1.44–2.4 GHz). Edeltäjänsä tapaan se on kevyt (540 g), ohut (18 mm) ja ergonominen sekä toimii ilman tuuletinta.

Räätälöitäviin ominaisuuksiin kuuluvat viivakoodinlukija, älykortinlukija sekä LAN- ja 4G-yhteydet. Uuden sukupolven laite sisältää myös USB 3.1 C -liitännän, jonka siirtonopeus on jopa 5 Gbps, sekä laitteidenvälistä tiedonsiirtoa tukevan USB On The Go -toiminnallisuuden.

“Uusimpien päivitysten ansiosta Toughpad FZ-B2 voidaan räätälöidä yhä paremmin käyttäjän tarpeiden mukaiseksi. Käytettävyytensä ja yhteensopivuutensa ansiosta se sopii erinomaisesti yrityskäyttöön ja erityisesti liikkuvaan työhön”, sanoo Kaukon toimialajohtaja Kyösti Ollila.

Kaukomarkkinat on nyt Kauko

Kaukomarkkinat on nyt Kauko


Lähes 70 vuotta suomalaisten kuluttajien arjessa vahvasti näkynyt nimi Kaukomarkkinat siirtyy historiaan.

Perinteinen Kaukomarkkinat vaihtaa nimensä ja panostaa liikkuvaan tietotyöskentelyyn

17.5.2016 alkaen yhtiön nimi on Kauko. Samalla yhtiö keskittyy liikkuvaan tietotekniikkaan vaativissa työolosuhteissa. Teollisuuden ja logistiikan lisäksi painopistealueeksi otetaan terveysteknologia – räätälöidyt ohjelmisto- ja laiteratkaisut sairaaloille ja terveyskeskuksille. Nimenmuutoksen lisäksi Kauko uudistaa koko yrityksen ilmeen. 

Suomalaisen Kaukon liiketoiminta muuttuu. Panokset keskitetään tulevaisuudessa liikkuvaan tietotekniikkaan vaativissa olosuhteissa, terveydenhuollossa, teollisuudessa, kaupassa ja erilaisissa logistiikan tehtävissä.

Miten valita oikeanlainen tietokone kenttätyöhön?

Miten valita oikeanlainen tietokone kenttätyöhön?

Tietokoneiden ja tablettien tarve on kasvanut kenttätyön ja liikkuvan tietotyöskentelyn lisääntyessä. Samaan aikaan uudenlaisten ominaisuuksien määrä on kasvanut ja laitteiden vaaditaan kestävän työskentelyä.

Vääränlaiset laitevalinnat voivat kuitenkin lisätä kuluja ja resurssien tarpeita merkittävästi, sillä jokainen laitevika aiheuttaa tutkimuksen mukaan työntekijälle keskimäärin 128 minuutin työkatkon. Lisäksi yhden prosentin nousu laitevikojen määrässä nostaa laitekannan kokonaiskustannuksia viidellä prosentilla.* On siis taloudellista merkitystä, että käytössä olevat laitteet kestäviä. (* Panasonicin VDC Researchillä teettämä tutkimus.)

Tutkimuksesta käy myös ilmi, että normaalitabletteja käyttävien yritysten kokonaiskustannuksista 90% kului tukipalveluihin, kun taas vahvistettuja tabletteja käyttävissä yrityksissä vastaava luku oli 62%.

Varmista liikkuvalle tietotyöskentelijälle katkeamaton työskentely

Varmista liikkuvalle tietotyöskentelijälle katkeamaton työskentely


Kaukomarkkinat tuo markkinoille liikkuvan tietotyöskentelijän ja IT-organisaatiolle tarkoitetun kokonaisratkaisun NetMotion Mobility Suiten. Käyttäjälle uusi ratkaisu varmistaa sujuvamman työskentelyn kentällä erilaisten verkkoyhteyksien päässä ja niiden välillä siirtyessä.

Uusi NetMotion Mobility -sovellus varmistaa ohjelmien jatkuvan käytettävyyden jatkamalla automaattisesti ohjelmien toiminnallisuutta verkkoyhteyskatkoksien yhteydessä siten, että lyhyempiä yhteysongelmia käyttäjä ei edes huomaa.

Sovellus myös tehostaa ja parantaa tiedonsiirtoliikennettä optimoimalla käytettävien verkkojen käyttöä ja tarvittaessa pakkaamalla siirrettävää tietoa, jolloin tiedonsiirto hoituu nopeammin. NetMotion Mobility mahdollistaa myös eri sovellusten käytön priorisoinnin langattomissa verkoissa varmistaen liiketoiminnalle kriittisten sovellusten toimivuuden ensisijaisesti.

IT-organisaatiolle tämä tarkoittaa pienempiä tiedonsiirtokuluja ja vähemmän IT-tukitikettejä verkkoyhteysongelmista ja käytettävyyteen liittyen.

IT-organisaatiolle sovellus tarjoaa lisäksi hallinnan ja diagnostiikan työkaluja. NetMotion Diagnosticin avulla IT-organisaatio pystyy valvomaan ja analysoimaan verkon suorituskykyä, käytettävien sovellusten kuormittavuutta ja perinteisesti hankalinta osa-aluetta eli operaattorien verkkojen toimintaa ja tehokkuutta.

NetMotion Diagnostics antaa myös työkalun, jolla loppukäyttäjä ja it-tuki saavat tarkkaa tietoa verkko-ongelman aiheuttajista, mikä voi olla mitä tahansa päätelaitteen verkkokortista asiakasyrityksen runkoverkon kytkimeen.


Background element