Suomen kovin duuni 2016 - logo

Onko sinulla Suomen kovin duuni? Paiskitko hommia kuumassa, kylmässä, kosteassa, korkealla tai muuten rankoissa olosuhteissa?

Kaukomarkkinat, Panasonic, ja Radio Rock etsivät Jone Nikulan johdolla Suomen kovinta duunia. Osallistu tarinalla ja kuvalla tai videolla: perustele, miksi juuri sinun kuuluisi voittaa lujitettu Panasonic Toughpad FZ-X1 -tabletti!

Suomen kovin duuni -kisan on voittanut luotsiveneenkuljettaja Hannu Oulusta!
Onnea Hannulle ja kiitos kaikille osallistujille ja äänestäneille!

 

Kovan duunin tekijöitä

 Pääpalkinto

Panasonic Toughpad FZ-X1 5"

Toughpad FZ-X1 on liikkuvan työntekijän teholaite, joka yhdistää älypuhelimen ja tabletin parhaat puolet. Maailman lujarakenteisimpiin kuuluvassa viiden tuuman tabletissa on täydet data- ja puhelutoiminnot.

Toughpad FZ-X1 on loistava työväline kaikkeen liikkuvaan työhön, kuten kuljetus- ja logistiikka-alalle, teollisuuteen, julkiselle alalle, hälytystehtäviin tai ilmailuun. Siksi se sopii erityisen hyvin Suomen kovimman duunin tekijälle.

Toughpad FZ-X1 kestää kolmen metrin pudotuksen betonille, toimii äärimmäisissä lämpötiloissa ja on vedenpitävä ja pölytiivis. Siinä on erittäin terävä, myös kirkkaassa auringonpaisteessa näkyvä HD-kosketusnäyttö. Laitteen akun valmiusaika on 1 000 tuntia ja puheaikaa se antaa 23 tuntia. Akun voi vaihtaa lennossa, työtä keskeyttämättä.

panasonic toughpad

Kova työ vaatii kovat työkalut

Suomn_kovin_duuni_2016_-voittaja_luotsiveneenkuljettaja_Hannu.jpg

Suomen kovin duuni löytyi: luotsiveneen kuljettaja Oulusta

Kevään järein kisa on käyty, ja Suomen kovin duuni löytyi oululaiselta Hannulta. Luotsiveneen kuljettaja päihitti finaalissa muun muassa kengityssepän, maatalouslomittajan ja palomiehen.

X


”Luotsiveneenkuljettajan homma on rankkaa duunia! Syysmyrskyt kuusimetrisine aaltoineen, pimeys, talven hyytävät pakkaset ja vaikeat jääolosuhteet. Vastuulla oma ja työkavereiden henki. Kaikki ei muutenkaan aina mene niin kuin Strömsössä”, Hannu kuvailee työtään

Suomn_kovin_duuni_2016_-voittaja_luotsiveneenkuljettaja_Hannu.jpg

Yleisö äänesti kisan kahdeksan finalistin joukosta koko Suomen kovimman duunin haltijan. Hannu vei voiton komealla 120 äänen kaulalla toiseksi tulleeseen joensuulaiseen plasmaleikkaajaan. Voittaja palkitaan Panasonicin viiden tuuman Toughpad FZ-X1 -tabletilla.

Kisan järjestivät Kaukomarkkinat ja Panasonic, jotka halusivat kuulla, millaisissa hommissa tietotekniikka joutuu koetukselle.

”Yhä useampi tarvitsisi työssään järeämpää tietotekniikkaa, ja sen huomasi hakemuksissa selvästi. Pelkästään finalistien käyttämät laitteet altistuivat niin kuumalle, kylmälle, vedelle, putoamisille, pölylle kuin eläinten potkuillekin. Suomessa on noin kaksi miljoonaa palkansaajaa, joista vähintään puolet käyttää mobiililaitetta työssään, ja yhä useammassa duunissa laitteiden on kestettävä myös haastavia olosuhteita”, kertoo toimialajohtaja Kyösti Ollila Kaukomarkkinoilta.

SuomenKovinDuuni2015voittaja.jpg

Vuoden 2015 voittaja: dynamiittityöntekijä Daniel Biström

Keväällä 2015 Suomen kovin duuni -tittelin vei nimiinsä dynamiittityöntekijä Daniel Biström Hangosta. Dynamiittia valmistava Biström selviytyi voittajaksi noin 500 ehdokkaan joukosta.

X

Viime vuoden voittaja: dynamiittityöntekijä Daniel Biström

SuomenKovinDuuni2015voittaja.jpg

Keväällä 2015 Suomen kovin duuni -tittelin vei nimiinsä dynamiittityöntekijä Daniel Biström (kuvassa oikealla) Hangosta. Dynamiittia valmistava Biström selviytyi voittajaksi noin 500 ehdokkaan joukosta.

– Dynamiitin käsittely on herkkää työtä, sillä siinä on riski räjähtää ilmaan päivittäin. Täytyy luottaa laitteisiin ja työkavereihin, ja myös järki täytyy pitää mukana. Meillä on aika tarkat turvallisuusmääräykset: esimerkiksi tupakointi ei ole sallittua dynamiittitehtaalla, kertoi Biström voiton ansainneesta duunistaan.

CF-20-banneri.jpg

Lujitetut laitteet

Kovaan duuniin suunnitellut Panasonicin Toughbookit ja Toughpadit kestävät haastavia olosuhteita niin työssä kuin vapaa-ajalla. Laitteet on vahvistettu kolhujen, tärinän, putoamisen, pölyn ja kosteuden varalta, ja ne toimivat varmasti myös vaativissa lämpötiloissa.

X

Lujitetut laitteet

 

CF-20-lujitettu-hybrid

 

Kovaan duuniin suunnitellut Panasonicin Toughbookit ja Toughpadit kestävät haastavia olosuhteita niin työssä kuin vapaa-ajalla. Laitteet on vahvistettu kolhujen, tärinän, putoamisen, pölyn ja kosteuden varalta, ja ne toimivat varmasti myös vaativissa lämpötiloissa. Lujitetut laitteet ovat sananmukaisesti normaalia lujarakenteisempia. 

Lujitettujen laitteiden tarve kasvaa kokoajan, kun kannettavat laitteet yleistyvät liikkuvien ammattilaisten työkaluina. Vaativissa olosuhteissa laitteiden rakenteessa on huomioitava vaativat olosuhteet, jotka laittavat laitteen kestävyyden koetukselle. Kova työ vaatii kovat työkalut.

Toughbook CF-20: Maailman ensimmäinen iskunkestävä hybridi

Panasonic Toughbook CF-20 -hybridissä yhdistyvät iskunkestävä tablet ja kannettava tietokone – näyttöosan voi irrottaa tabletiksi. Kovaan duuniin sopivassa hybridissä on sisäänrakennettu kahva, jota voi käyttää sekä kantamiseen että laitteen ripustamiseen seinälle. CF-20 on täysin toimintakykyinen myös liikuteltaessa.

Laite sopii erityisen hyvin esimerkiksi huolto- ja ylläpitopalveluun, vähittäiskauppaan, vakuutusalalle, julkishallintoon sekä ensiaputyöntekijöille.

CF-20 on rakennettu kestämään niin auringon paahde kuin rankat sadekuurot, ja näyttöä voi käyttää myös hanskat kädessä. Tabletissa on oma akku, ja lisäakun voi kytkeä hybridin näppäimistöosaan, jolloin akkukapasiteetti kaksinkertaistuu. Laitteen akut voi vaihtaa lennosta koneen ollessa käynnissä.

Uusi hybridi on kevyempi kuin koskaan: tablettina se painaa 950 g ja kannettavana 1,76 kg. Kokonaispaino jää roimasti alalla käytettävien laitteiden 2 kg standardipainon alapuolelle.

Lisätietoja täällä!

Toughbook CF-MX4 on kevyt ja kestävä työn sankari

Panasonic Toughbook CF-MX4 on erittäin monipuolinen lujitettu läppärin ja tabletin yhdistelmä. Se vaihtaa muotoaan 360 astetta kääntyvän näytön avulla. Uuden, magnesiumia ja hiilikuitua yhdistävän materiaalin ansiosta CF-MX4 on kevyt ja ohut, mutta sietää koviakin kolhuja. Tehoja riittää koko työpäivän ajaksi.

Monikäyttöinen, 21 millimetrin paksuinen uutuuslaite painaa vain 1,14 kiloa. Akku kestää 13 tunnin jatkuvan käytön, ja se on vaihdettavissa konetta sammuttamatta.

Lisätietoja täällä!

 

Kiinnostuitko?Tilaa Kaukomarkkinoiden uutiskirje

kaukomarkkinat-oy-logo-1
toughpad-logo
radio-rock-logo
panasonic-logo

Äänestä ja voita!

Arvomme kaikkien äänestäjien kesken palkintoja!

X
Olen jo osallistunut / En halua osallistua arvontaan