Caset

UUTUUS SealShield Cleanwipe™ antimikrobinen näppäimistö hoitoaluekäyttöön

Kauko - 5.7.2018 11:21:59

SealShield Cleanwipe™ on hoitoaluekäyttöön tarkoitettu näppäimistö, jossa irrotettava näppäimistösuoja. Hygienianäppäimistön antimikrobinen pinta ehkäisee virusten, bakteereiden ja homeiden kasvua.
 
 
Lue lisää

Aiheet: Terveydenhuolto, healthcare

Uutuus Neovon ammattilaisnäyttöjen tuoteperhe laajenee kliiniseen hammashoidon tarpeisiin

Kauko - 29.6.2018 11:44:31

Kauko Oy:n edustamien terveydenhuollon ammattilaisten vaatimuksiin soveltuvien Neovo -näyttöjen tuoteperhe vastaa nyt myös kliiniseen hammaslääketieteen tarpeisiin. Uudet DR -sarjan näytöt 22” | 17” on suunniteltu erityisesti hammaslääketieteelliseen käyttöön. Led -taustavalaistu LCD -näyttö voidaan asentaa osaksi mobiilivaunua, seinäteliseen, kääntövarteen tai pöydälle.
 
Lue lisää

Aiheet: Terveydenhuolto, healthcare

Mobiilivaunussa kulkeva tutkimusmenetelmä tehostaa dysfagian hoitoa

Kauko - 7.2.2018 9:40:50

Kauko Oy ja HUS -Tietohallinto aloittivat joulukuussa 2016 kehityshankkeen nielemisvaikeuksien eli dysfagian (nielemisen häiriö) tutkimisen ja hoidon tehostamiseksi. Keväällä 2017 käyttöönotettu videoendoskooppiseen -tutkimukseen tarkoitettu mobiilivaunu voidaan viedä potilaan luo, seurata ja kirjata tulokset suoraan potilasjärjestelmään reaaliaikaisesti. 

”Määräykset ja HUS -Tietohallinnon tuotteistustyö lähtevät perusolettamasta, että laitteiden tulee olla käyttötarkoitukseen sopivia eivätkä vaaranna potilaan, käyttäjän tai muun henkilön terveyttä tai turvallisuutta. Tiivis yhteistyö ja jatkuva tuotekehitys laitteiden valmistajien, HUS-Tietohallinnon ja loppukäyttäjän kanssa takaavat työn todellisen tehostumisen luotettavasti” tuotepäällikkö Kati Nyman HUS -Tietohallinnosta kertoo.

Haastattelimme puheterapeutti Asta Tuomenoksaa HUS Lohjan neurologian yksiköstä. Lue lisää

Aiheet: Terveydenhuolto, Medical, Mobiilivaunu

Case: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri - Ensihoito pääsi eroon paperista Etelä-Pohjanmaalla

Kauko - 17.5.2016 11:00:00

Etelä-Pohjanmaan ensihoito mullistui, kun sairaankuljetus siirtyi kunnilta sairaanhoitopiirin vastuulle vuoden 2013 alussa. Autoihin asennettiin Panasonicin Toughbookit (CF-19), ohjaukseen tuli sähköinen johtamisjärjestelmä ja ensihoitokertomus digitalisoitui.

Lue lisää

Aiheet: Toughbook, Terveydenhuolto, Turvallisuus&Viranomaiset

Terveyskeskus tulee kylään

Kauko - 11.5.2016 15:15:49

Veikko Rajaharju saa lisää aikaa ja turvallisuutta, kun Helsingin terveyskeskus tuo potilastietojärjestelmänsä hänen pöydälleen. Mittavassa uudistuksessa 1 500 kotihoitajaa siirtyy langattomaan kirjaamiseen. Helsingissä varaudutaan työvoimapulaan ja uskotaan, että pienet kunnat hyötyvät tekniikasta eniten.

Hoitaja Jani Heiskasen kirjoitusaika kuluu rattoisasti asiakkaan kahvipöydässä. Veikko Rajaharju epäilee, ettei se aina onnistu. Lue lisää

Aiheet: Toughbook, Terveydenhuolto

Ensihoito katkoi loputkin langat

Kauko - 10.5.2016 12:12:58

Kun tehtävä ilmestyy ruudulle, ambulanssiyksikkö näkee esitiedot tapahtuneesta. Toinen järjestelmä ilmoittaa lyhyimmän ajoreitin.
 

Uusi ensihoidon sovellus antaa ambulanssille ajo-ohjeet ja kertoo potilaan tilan langattomasti myös sairaalalle.

Hätäkeskus saa ilmoituksen onnettomuudesta, ja tieto siirtyy suoraan ambulanssiin tien päälle.

Lue lisää

Aiheet: Toughbook, Terveydenhuolto, Turvallisuus&Viranomaiset