Caset

Case Study: E. Hartikainen Oy

Juha Rytkönen - 10.4.2018 15:40:47


Kauko digitalisoi E. Hartikaisen maanrakennuskoneiden huoltotoiminnan Microsoft Dynamics for Field Service-ratkaisulla

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, MIcrosoft Dynamics 365

Yksi tabletti korvasi neljä laitetta peliautomaattien huollossa

Kauko - 20.10.2017 12:33:22


Kun huoltoasemalla tai marketissa oleva peliautomaatti menee rikki, se pitää saada nopeasti kuntoon.
Suomessa on 20 000 peliautomaattia 7 000 pelipisteessä eri puolilla maata. Niiden kunnossapidosta vastaa Veikkaus, jonka huoltoedustajat huolehtivat myös kaikista Suomen arpa- ja hevosurheilupelien myyntipäätteistä.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus, liikkuva työ, Panasonic

Norra digitalisoi lentokoneiden ohjaamot

Kauko - 11.10.2017 13:33:19

Suomalainen Nordic Regional Airlines tehosti toimintaansa hankkimalla lentäjilleen Panasonicin vahvistetut Toughpad FZ-G1 -kannettavat

Finnairin osaomistusyhtiö Norra lentää vuosittain yli 50 000 lentoa pääosin Suomessa ja Euroopassa. Lentokoneiden ohjaamot digitalisoituvat vauhdilla. Toughpadien käyttöönotto on yhtiön ensimmäinen mittava laitekannan päivitysprojekti. Nyt korvattua laitesukupolvea edelsi käytännössä paperidokumentaation käyttö. 


Embraer 190:n kapteeni Sami Helin hyödyntää Toughpadia suunnitellessaan laskeutumista.

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus, Panasonic, Norra

Case: Maanmittauslaitos - Tabletti järkeistää maanmittausta

Kauko - 17.5.2016 11:00:00


Kun projekti pari vuotta sitten alkoi, Maanmittauslaitos kiinnostui Panasonicin FZ-G1 –tableteista. Pian valtion yhteishankintayksikkö Hansel päätyi kilpailutuksessaan samaan Toughpadiin, joten valinta oli helppo.
”Saimme maastokelpoisen tabletin, johon voidaan ladata kaikki maastossa tarvittava aineisto. Kartoittajat tekevät töitä kaikenlaisissa olosuhteissa, on sadetta, kirkasta auringonpaistetta, pakkasta ja pusikkoa raapimassa”, kuvailee johtava asiantuntija Marko Ollikainen Maanmittauslaitoksesta.

Maanmittauslaitoksen kartoittajat ovat totutelleet tänä vuonna uuteen työtapaan. Ennen maastossa kuljettiin paperitulosteiden kanssa tarkistamassa kaikki alueet, nyt kartoitetaan suoraan tablettiin vain ilmakuvista epäselviksi jääneet kohdat.

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Kenttätyö&Teollisuus

Case: Eltel - Asentajien työ on erittäin vaativaa, ja työkalujen on oltava sen mukaiset

Kauko - 16.5.2016 11:00:00

 

Huipulle kelpaa vain paras

Eltelin voimalinja-asentajien työ ei sovi nynnyille. Suuri osa työstä tehdään 40-metrisen maston huipulla. Taivaalta voi tulla vettä, lunta tai räntää. Lämpötila vaihtelee -40:n ja +30:n välillä. Jännittävän lisämausteen antaa se, että työkohteessa kulkee normaalisti 110 000 voltin jännite.

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Kenttätyö&Teollisuus

Tetristä kiitotiellä

Kauko - 16.5.2016 11:00:00

Jäänesto ruuhkaisella Helsinki-Vantaan lentokentällä vaatii tarkkaa työnohjausta, sillä myöhästyminen tulee kalliiksi.

Aurinkoinen aamupäivä ei hämää Jukka Huuselaa. Säätiedotus on ennustanut alkuillaksi lumimyräkkää, ja Helsinki-Vantaan jäänpoiston miehitys on saatava kuntoon.

Huusela, jäänpoistosta huolehtivan Swissportin palveluesimies, tiedustelee aamuvuorolaisilta, haluavatko he jatkaa päivää. Puhelinlinjat käyvät kuumana lisämiehityksen hankkimiseksi. Swissportin lisäksi jäänestoon osallistuu toinen alihankkijayritys.

Kentällä tarvitaan pitkiä käsivarsia ja tarkkaa koordinointia. Vuodessa on yli 10.000 pesua, jotka hoidetaan 16 auton kalustolla kahdella pesualueella ja asematasolla. Lue lisää

Aiheet: Toughbook, Kenttätyö&Teollisuus

Kitkaa ilmassa Helsinki-Vantaalla

Kauko - 15.5.2016 11:00:00

Toughbook välittää olosuhdetiedot nouseville ja laskeutuville koneille ja auttaa välttämään vaaratilanteita kentällä.

"Jarru seitsemän. Aja kiitotielle nolla neljä oikea yli yksi viiden”, kuuluu kiitotien risteyksessä seisovan auton radiopuhelimesta.

”Ajan kiitotielle oikea nolla neljä ja yli yksi viiden”, vastaa viestiin Arto Savolainen ja kaasuttaa kiitotielle, jolla pian kiihdyttää tai jarruttaa lentokone.

Lue lisää

Aiheet: Toughbook, Kenttätyö&Teollisuus

Kiinteistötarkastaja vaihtoi vihkon tablettiin

Kauko - 11.5.2016 16:18:12


Tarkastaja Joni Salo näyttää kuinka kiinteistötarkastuksen raportti hahmottuu tabletin ruudulla graafiseen muotoon. Käytössä on Talokeskuksen oma tietojärjestelmä Tampuuri.

Lue lisää

Aiheet: Toughbook, Kenttätyö&Teollisuus

Case: L&T Biowatti - Tieto tulee metsästä

Kauko - 11.5.2016 14:51:28

Työmaa löytyy ja kuorma kulkee, kun langaton kirjaaminen Panasonic Toughbook -sormitietokoneella tehostaa L&T Biowatin energiapuun hankintaa. 

 

 

Lue lisää

Aiheet: Toughbook, Kenttätyö&Teollisuus

Case: GTK maaperätutkimus - GTK:n geologeille tietokoneet kenttäolosuhteisiin

Kauko - 11.5.2016 14:47:30


Geologian tutkimuskeskus GTK:n geologit työskentelevät eri puolilla Suomea maastossa maankamaraa tutkien ja kartoittaen. Suurten tietomäärien kerääminen, analysointi ja jatkojalostus vaativissa olosuhteissa asettaa suuria vaatimuksia myös työvälineille. Panasonic Toughbook CF-18 -tietokoneiden ansiosta GTK:n geologit voivat viettää täysiä päiviä maastossa – kaikissa tilanteissa ja sääoloissa. Ääriolosuhteita kestävä rakenne, keveys, akkujen pitkä toiminta-aika, GPS-paikannus ja muut edistykselliset ominaisuudet vapauttavat aikaa ja energiaa itse tutkimustyöhön. Tämä takaa tietojen tarkkuuden ja tuo tehoa GTK:n toimintaan.

Lue lisää

Aiheet: Toughbook, Kenttätyö&Teollisuus