Caset

Autokatos tuottaa rivitalojen aurinkosähköt

Kauko - 21.9.2016 9:10:23


Mihin sijoitetaan aurinkovoimala, kun kaikkien talojen katot suuntautuvat pohjoiseen? Helsingin Paloheinässä paneeleille löytyi paras paikka rivitaloryhmän autokatoksesta.Kuusmiehentie 3:ssa Helsingin Paloheinässä sijaitsee toistakymmentä kaksikerroksista rivitaloa, joista löytyy runsaasti kattopintaa suurtakin aurinkovoimalaa varten. Puut tai muut rakennukset eivät varjosta, mutta kaikki pulpettimalliset katot kallistuvat koilliseen.

Lue lisää

Aiheet: Energia, Aurinkosähkö

Suuri aurinkovoimalaviilentää vanhainkodin

Kauko - 18.8.2016 8:56:00


Palvelutalo Antinkoti Helsingin Tapaninvainiolla näyttää esimerkkiä uusiutuvan energian hyödyntämisessä. Sen 31 kWp:n aurinkosähköjärjestelmä on tiettävästi maan ensimmäinen sosiaali- tai terveysalan yksikköön asennettu aurinkovoimala. 

 ”Viilentämiseen ja muuhun asukkaiden hyvinvointiin voidaan nyt käyttää omaa, Helsingissä tuotettua luomusähköä. Antinkoti on todennäköisesti Suomen ensimmäinen palvelutalo, jossa vanheneva väestö on otettu tällä tavoin huomioon”, sanoo markkinointipäällikkö Timo Huolman Helenistä.

Lue lisää

Aiheet: Energia, Aurinkosähkö

Kaupungin kerrostalo siirtyi aurinkosähköön

Kauko - 15.8.2016 10:06:13

Kolmikerroksinen asuintalo Helsingin Ylä-Malmilla nauttii päivänpaisteesta muuta lähiötä enemmän. Katolle asennettiin toukokuussa viiden kilowatin verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä, joka kattaa suuren osan kaupungin vuokratalon kiinteistösähkön kulutuksesta.

”Odotamme innolla, mitä mittarointi tässä Ukkostien pilottikohteessa näyttää ja millaisia tuottoja järjestelmästä saadaan. On hyvin mahdollista, että muutaman kokemusvuoden jälkeen meille tulee lisää aurinkosähköjärjestelmiä.”, kertoo tekninen päällikkö Marko Parkkali Helsingin kaupungin asunnot Oy:stä (Heka).

Lue lisää

Aiheet: Energia, Aurinkosähkö

Rautakauppias asennutti aurinkosähköt myös oman kaupan katolle

Kauko - 1.8.2016 14:26:59


Kaupan katolle iso aurinko­sähköjärjestelmä

Hyvinkään K-raudan katolla astelee tyytyväinen mies tarkistelemassa betonipainojen pitävyyttä. Kauppias Kari Haaranen asensi kiinteistöönsä peräti 41 kilowatin aurinkosähköjärjestelmän.

Lue lisää

Aiheet: Energia, Aurinkosähkö

Aurinkosähkö lämmittää omakotitalon

Kauko - 1.6.2016 8:51:32


Sähkön siirtohinnan korotus oli liikaa nummelalaiselle Veikko Ketoselle. Nyt aurinko tuottaa sähköt kotitalon tarpeisiin ison osan vuodesta.

Korjaamoyrittäjä Ketonen rakensi kahdeksan vuotta sitten itse pienen aurinkopaneelijärjestelmän sähköttömälle kesämökkisaarelleen. Häiriöttömästi toiminut järjestelmä rohkaisi hankkimaan aurinkosähköt myös kotiin.

”Mietittiin jo jonkin aikaa vaimon kanssa, että pitäisikö asentaa systeemi katolle. Carunan sähkösiirron 25 prosentin hinnannousu oli viimeinen pisara.”

Lue lisää

Aiheet: Aurinkosähkö, Energia

Hevostila kyllästyi energialaskuun ja ryhtyi aurinkosähkön tuottajaksi

Kauko - 16.5.2016 17:00:00


Luomua luotettavasti. Aurinkosähköjärjestelmän kilpailuttaminen on helppoa ja kannattavaa, kunhan muistaa antaa arvoa myös toimittajan luottavuudelle, vinkkaa hevosyrittäjä Satu Juurinen. Lue lisää

Aiheet: Aurinkosähkö, Energia

Kolmen pumpun energiaremontti Alitalon viinitilalla

Kauko - 12.5.2016 11:38:52


Alitalon omenatarha Lohjansaaressa päätti puolittaa energiakulunsa ja hankkia tiloihinsa suuret ilmalämpöpumput. Panasonicin uusi NE18 puhaltaa ylläpitolämpöä mehustamoon sekä konetalliin, HE12 huolehtii ravintolan viihtyvyydestä. 

Lue lisää

Aiheet: Ilmalämpöpumppu, Energia

Kauko Oy:n toimittama aurinkosähköjärjestelmä SRV:n Derby Business Parkiin valmistui

Kauko - 12.5.2016 11:26:33

>Kaksi ja puoli vuotta kestänyt SRV Derby Business Parkin rakentaminen alkoi vuoden 2011 tammikuussa.  Ensimmäisen vaiheen käyttöönottotarkastus oli elokuussa 2012 ja toinen vaihe valmistui kesäkuussa 2013, samaan aikaan kuin kevään aikana rakennettu aurinkosähköjärjestelmä.

- Saimme suunnitteluvaiheessa kymmenen 10 pistettä enemmän kuin arvioimme ja jäimme vain kahden pisteen päähän LEED-sertifikaatin platinatasosta. Aurinkosähköjärjestelmän avulla saamme neljä lisäpistettä ja varmistamme platina-sertifikaatin, summaa SRV Derby Business Parkin suunnittelupäällikkö Ossi Inkilä.

Kauko Oy:n toimittama yli 40kW kokoinen aurinkosähköjärjestelmä SRV:n Derby Business Parkiin Espooseen on valmistunut. Kevään 2013 aikana toteutetun järjestelmän avulla SRV tulee hakemaan kohteelleen LEED-ympäristö- ja energiasertifikaattiluokituksen nostoa kullasta platinaan. Lue lisää

Aiheet: Aurinkosähkö, Energia

Ilmalämpöpumput vauhdittivat talon myyntiä

Kauko - 12.5.2016 11:20:51


Lempääläläinen Tero Bäck laittoi kesän 2013 alussa 1950-luvulla rakennetun ja vuonna 1989 mittavasti peruskorjatun omakotitalonsa myyntiin. Toinen kolmikerroksisen, 150 neliöisen omakotitalon ilmalämpöpumpuista oli hajonnut ja Bäck halusi sen tilalle heti uuden.
Lue lisää

Aiheet: Ilmalämpöpumppu, Energia

Energiakustannukset alas lahtelaisessa kerrostalossa

Kauko - 12.5.2016 11:12:41


Lahtelaisessa kerrostalossa Honkakytössä aurinkoenergia ja poistoilmalämpö korvaavat kaukolämpöä ja pienentävät taloyhtiön energiakustannuksia.

Lue lisää

Aiheet: Energia