Carried-Away.jpg

Miten valita oikeanlainen tietokone kenttätyöhön?

Kati Manninen - 8.3.2016 9:12

Tietokoneiden ja tablettien tarve on kasvanut kenttätyön ja liikkuvan tietotyöskentelyn lisääntyessä. Samaan aikaan uudenlaisten ominaisuuksien määrä on kasvanut ja laitteiden vaaditaan kestävän työskentelyä.

Vääränlaiset laitevalinnat voivat kuitenkin lisätä kuluja ja resurssien tarpeita merkittävästi, sillä jokainen laitevika aiheuttaa tutkimuksen mukaan työntekijälle keskimäärin 128 minuutin työkatkon. Lisäksi yhden prosentin nousu laitevikojen määrässä nostaa laitekannan kokonaiskustannuksia viidellä prosentilla.* On siis taloudellista merkitystä, että käytössä olevat laitteet kestäviä. (* Panasonicin VDC Researchillä teettämä tutkimus.)

Tutkimuksesta käy myös ilmi, että normaalitabletteja käyttävien yritysten kokonaiskustannuksista 90% kului tukipalveluihin, kun taas vahvistettuja tabletteja käyttävissä yrityksissä vastaava luku oli 62%.

Lue lisää

Aiheet: Mobiiliprojekti, Vahvennettu tietotekniikka, Ruggerointi, Kova työ vaatii kovat työkalut, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus

Mitä tarkoittaa täysruggeroitu, semi-ruggeroitu business-ruggeroitu tietokone?

Kauko - 22.2.2016 13:17

Meiltä usein kysytään mitä ruggeroitu tarkoittaa. Toimialaslangia, valitan. Suomeksi ruggeroitu taipuu muotoon lujitettu tai vahvennettu tietokone. Tietokone, mikä kestää kovaa käyttöä. Ruggeroitu tarkoittaa siis, että tietokone on normaalia lujarakenteisempi.
 
Ruggeroituja laitteita luokitellaan kolmeen eri tasoon rakenteiden vahvennuksien osalta: täysin-ruggeroitu, semi-ruggeroitu ja business-ruggeroitu.
Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Vahvennettu tietotekniikka, Liikkuva tietotyö, Toughbook, Ruggerointi, Kova työ vaatii kovat työkalut, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus

Mobiilistrategia, mobiiliprojekti, mobiiliuden tehokkuus – miten varmistan onnistumisen?

Arto Luukkainen - 26.1.2016 10:46


Kun osana mobiilistrategiaa on tehty valinta käytettävistä teknologioista, joiden päälle sovellusten käyttö, tietoturva, käyttökulttuuri ja toimintatavat ruvetaan rakentamaan, on aika tarkastella ja valita käytettävät päätelaitteet. Kun päätelaitteet ovat jo hyvin aikaisessa vaiheessa mukana suunnitelmia, saadaan varmistettua käyttäjien työtyytyväisyys, tehokkuus sekä haluttujen sovellusten toimivuus kentällä.


Kentällä työskentelijöiden työtapojen ja –tarpeiden tunnistaminen ovat merkittävässä osassa onnistunutta mobiiliprojektia. Jokainen oma käyttäjäryhmänsä tulee analysoida ja suunnitella, sillä käyttötavat ja –tarpeet eroavat. Tunnistautumistarpeet ovat kenttähuollon työntekijällä ovat erilaiset kuin esimerkiksi poliisilla. Viranomaiselta vaaditaan vähintään turvakorttitunnistus, kun huoltomiehelle riittää yleensä pin-koodi tai sormenjälkitunnistus.

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Mobiiliprojekti, Mobiilistrategia, Liikkuva tietotyö, Toughbook, Terveydenhuolto, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus