Carried-Away.jpg

Millaisen soten haluamme rakentaa? Terveiset Tulevaisuuden sairaala 2017 -tapahtumasta

Anne-Maria Hauhio - 23.3.2017 13:57


Kauko osallistui 15.-16.3.2017 Profession järjestämään Tulevaisuuden sairaala 2017 -tapahtumaan. Pohdimme yhdessä 400 sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa kahden päivän ajan millaista tulevaisuuden terveydenhuolto on ja miten digitaalisuus muuttaa käsitystämme nykysairaalasta. Keräsin teille muutamia huomioita pöytäkeskusteluista, puheenvuoroista ja tapaamisistamme.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, Terveydenhuolto, Medical, Tulevaisuuden sairaala, Sote

Potilastiedot käytössä siellä, missä potilaskin on

Kauko - 3.2.2017 15:47

Sairaaloiden eri potilaspisteet ja taustatyöhön tarkoitetut tilat sijaitsevat usein pitkienkin matkojen päässä toisistaan ja siirtymisiin menee kallisarvoista, jopa kriittistä aikaa. Potilastietojen käsittely tulisi tuoda potilaan luokse, pois kanslioista. Kun hoitohenkilökunnalla on kannettavat laitteet, joiden avulla potilastietojen kirjaus tehdään potilaan vieressä, vähentää se sekä virheitä että hoitoaikaa. Reaaliaikainen potilastieto parantaa potilaan saamaa hoitokokemusta ja on saatavilla kriittisissäkin tilanteissa vuodeosastoilta nukutusosastoihin.
Lue lisää

Aiheet: Asiakaskohtainen ratkaisu, Terveydenhuolto, medical-pc

Mobiilistrategia, mobiiliprojekti, mobiiliuden tehokkuus – miten varmistan onnistumisen?

Arto Luukkainen - 26.1.2016 10:46


Kun osana mobiilistrategiaa on tehty valinta käytettävistä teknologioista, joiden päälle sovellusten käyttö, tietoturva, käyttökulttuuri ja toimintatavat ruvetaan rakentamaan, on aika tarkastella ja valita käytettävät päätelaitteet. Kun päätelaitteet ovat jo hyvin aikaisessa vaiheessa mukana suunnitelmia, saadaan varmistettua käyttäjien työtyytyväisyys, tehokkuus sekä haluttujen sovellusten toimivuus kentällä.


Kentällä työskentelijöiden työtapojen ja –tarpeiden tunnistaminen ovat merkittävässä osassa onnistunutta mobiiliprojektia. Jokainen oma käyttäjäryhmänsä tulee analysoida ja suunnitella, sillä käyttötavat ja –tarpeet eroavat. Tunnistautumistarpeet ovat kenttähuollon työntekijällä ovat erilaiset kuin esimerkiksi poliisilla. Viranomaiselta vaaditaan vähintään turvakorttitunnistus, kun huoltomiehelle riittää yleensä pin-koodi tai sormenjälkitunnistus.

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Mobiiliprojekti, Mobiilistrategia, Liikkuva tietotyö, Toughbook, Terveydenhuolto, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus