Carried-Away.jpg

Millainen käyttökokemus teillä on kenttätyössä?

Antti Rautavuori - 30.3.2017 17:52


Poistelin juuri puhelimestani turhia appeja roppakaupalla. Surkea käyttökokemus saa kuluttajan poistamaan app:in muutaman sekunnin käytön jälkeen, mutta miten on laita työkäytössä? Voinko lopettaa surkean ohjelman käytön vai tuskailenko sen kanssa seuraavat kolme vuotta? Käyttökokemuksen tärkeys on ilmiselvää kuluttajatuotteissa ja yrityksille elinehto. Yritysten tarjoama käyttökokemus työntekijöilleen edelleen usein turhauttavaa. Kenttätyössä korostuu käyttökokemuksen tärkeys. Vaativat olosuhteet, turvavarusteet ja ajoneuvot tuovat mukanaan haasteita ja vaatimuksia käyttökokemuksen suunnittelulle.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, Mobile work

Liikkuva kenttätyö “kivaksi”

Heli Segercrantz - 30.3.2017 10:56

Mietin tässä kentällä liikkuvaa tietotyöntekijää ja sitä, mikä tekee työpäivästä mutkattoman tai mutkikkaan.

Työstämme oman tiimimme kanssa päivittäin käyttäjäkokemusta ja työn tehokkuutta niin asiakkaidemme kuin heidän asiakkaidensa kannalta. Jotta työt hoituvat, on työvälineiden ja niiden sovellusten käytettävyyden oltava hyvää sekä yrityksen omille työntekijöille että asiakkaille. Jos siis pitäisi nimetä tärkein trendi kenttätyössä, niin se on tämä: miten hyvin eri komponentit on kytketty toisiinsa, jotta kenttätyöntekijän arki on sujuvaa ja kivaa. Kyllä - käytin kenttätyöstä sanaa kivaa.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, Mobile work

Mitä huomioida valittaessa kannettavaa vaativaan käyttöympäristöön?

Kauko - 26.9.2016 13:43


Yhä useammin tietotyötä tehdään vaativissa olosuhteissa sään armoilla, kuljetusvälineen tärinässä tai pölyisissä ympäristöissä. Jotta liikkuva tietotyö hoituu myös näissä ympäristöissä, tarvitaan tietokoneita, jotka täyttävät ympäristön asettamat vaatimukset. Panostamalla työvälineisiin, jotka kestävät, minimoidaan käyttökatkojen määrä ja varmistetaan työn tuottavuus. Työvälineiden on kestettävä kovaakin käyttöä.

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Liikkuva tietotyö, Toughbook, Kenttätyö&Teollisuus

Laiteriippumattomuuden haasteet ja mahdollisuudet

Arto Luukkainen - 8.4.2016 8:58


Web-ohjelmistojen yleistyessä keskusteluun on noussut laajemmin laiteriippumattomuus eli kaikenlaisten päätelaitteiden käytettävyys työssä kuin työssä. Sinänsä web-pohjaisten sovellusten, erityisesti HTML5-teknologian myötä, käyttö laitteella kuin laitteella onnistuu, mutta keskusteluun nouseekin jatkossa entistä enemmän laitteen soveltuvuus työn tekemiseen.

Lue lisää

Aiheet: Mobiiliprojekti, Mobiilistrategia, Käyttäjän tarpeet, Kauppa&Logistiikka, Kenttätyö&Teollisuus

Miten valita oikeanlainen tietokone kenttätyöhön?

Kati Manninen - 8.3.2016 9:12

Tietokoneiden ja tablettien tarve on kasvanut kenttätyön ja liikkuvan tietotyöskentelyn lisääntyessä. Samaan aikaan uudenlaisten ominaisuuksien määrä on kasvanut ja laitteiden vaaditaan kestävän työskentelyä.

Vääränlaiset laitevalinnat voivat kuitenkin lisätä kuluja ja resurssien tarpeita merkittävästi, sillä jokainen laitevika aiheuttaa tutkimuksen mukaan työntekijälle keskimäärin 128 minuutin työkatkon. Lisäksi yhden prosentin nousu laitevikojen määrässä nostaa laitekannan kokonaiskustannuksia viidellä prosentilla.* On siis taloudellista merkitystä, että käytössä olevat laitteet kestäviä. (* Panasonicin VDC Researchillä teettämä tutkimus.)

Tutkimuksesta käy myös ilmi, että normaalitabletteja käyttävien yritysten kokonaiskustannuksista 90% kului tukipalveluihin, kun taas vahvistettuja tabletteja käyttävissä yrityksissä vastaava luku oli 62%.

Lue lisää

Aiheet: Mobiiliprojekti, Vahvennettu tietotekniikka, Ruggerointi, Kova työ vaatii kovat työkalut, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus

Mitä tarkoittaa täysruggeroitu, semi-ruggeroitu business-ruggeroitu tietokone?

Kauko - 22.2.2016 13:17

Meiltä usein kysytään mitä ruggeroitu tarkoittaa. Toimialaslangia, valitan. Suomeksi ruggeroitu taipuu muotoon lujitettu tai vahvennettu tietokone. Tietokone, mikä kestää kovaa käyttöä. Ruggeroitu tarkoittaa siis, että tietokone on normaalia lujarakenteisempi.
 
Ruggeroituja laitteita luokitellaan kolmeen eri tasoon rakenteiden vahvennuksien osalta: täysin-ruggeroitu, semi-ruggeroitu ja business-ruggeroitu.
Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Vahvennettu tietotekniikka, Liikkuva tietotyö, Toughbook, Ruggerointi, Kova työ vaatii kovat työkalut, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus

Mihin me vahvennettua laitetta tarvitaan, kun samalla hinnalla saa useamman kuluttajatabletin!

Arto Luukkainen - 26.1.2016 11:16


Useimmiten kuulemamme väite asiakkailtamme on ollut: ”Mihin me vahvennettua laitetta tarvitaan, kun samalla hinnalla saa useamman kuluttajatabletin!” Ja kun olemme aikamme keskustelleet ja osassa tapauksissa jo asiakkaiden kanssa käytännössä todistaneet, on tarpeeseen oikein valittu vahvennettu tabletti tullut käytännössä edullisemmaksi.


Kovia_kokenut_puhelin_web.jpg

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Mobiiliprojekti, Liikkuva tietotyö, Toughbook, Kova työ vaatii kovat työkalut, Käyttäjän tarpeet, Kauppa&Logistiikka, Kenttätyö&Teollisuus

Mobiilistrategia, mobiiliprojekti, mobiiliuden tehokkuus – miten varmistan onnistumisen?

Arto Luukkainen - 26.1.2016 10:46


Kun osana mobiilistrategiaa on tehty valinta käytettävistä teknologioista, joiden päälle sovellusten käyttö, tietoturva, käyttökulttuuri ja toimintatavat ruvetaan rakentamaan, on aika tarkastella ja valita käytettävät päätelaitteet. Kun päätelaitteet ovat jo hyvin aikaisessa vaiheessa mukana suunnitelmia, saadaan varmistettua käyttäjien työtyytyväisyys, tehokkuus sekä haluttujen sovellusten toimivuus kentällä.


Kentällä työskentelijöiden työtapojen ja –tarpeiden tunnistaminen ovat merkittävässä osassa onnistunutta mobiiliprojektia. Jokainen oma käyttäjäryhmänsä tulee analysoida ja suunnitella, sillä käyttötavat ja –tarpeet eroavat. Tunnistautumistarpeet ovat kenttähuollon työntekijällä ovat erilaiset kuin esimerkiksi poliisilla. Viranomaiselta vaaditaan vähintään turvakorttitunnistus, kun huoltomiehelle riittää yleensä pin-koodi tai sormenjälkitunnistus.

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Mobiiliprojekti, Mobiilistrategia, Liikkuva tietotyö, Toughbook, Terveydenhuolto, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus