Carried-Away.jpg

Laiteriippumattomuuden haasteet ja mahdollisuudet

Arto Luukkainen - 8.4.2016 8:58


Web-ohjelmistojen yleistyessä keskusteluun on noussut laajemmin laiteriippumattomuus eli kaikenlaisten päätelaitteiden käytettävyys työssä kuin työssä. Sinänsä web-pohjaisten sovellusten, erityisesti HTML5-teknologian myötä, käyttö laitteella kuin laitteella onnistuu, mutta keskusteluun nouseekin jatkossa entistä enemmän laitteen soveltuvuus työn tekemiseen.

Lue lisää

Aiheet: Mobiiliprojekti, Mobiilistrategia, Käyttäjän tarpeet, Kauppa&Logistiikka, Kenttätyö&Teollisuus

Miten valita oikeanlainen tietokone kenttätyöhön?

Kati Manninen - 8.3.2016 9:12

Tietokoneiden ja tablettien tarve on kasvanut kenttätyön ja liikkuvan tietotyöskentelyn lisääntyessä. Samaan aikaan uudenlaisten ominaisuuksien määrä on kasvanut ja laitteiden vaaditaan kestävän työskentelyä.

Vääränlaiset laitevalinnat voivat kuitenkin lisätä kuluja ja resurssien tarpeita merkittävästi, sillä jokainen laitevika aiheuttaa tutkimuksen mukaan työntekijälle keskimäärin 128 minuutin työkatkon. Lisäksi yhden prosentin nousu laitevikojen määrässä nostaa laitekannan kokonaiskustannuksia viidellä prosentilla.* On siis taloudellista merkitystä, että käytössä olevat laitteet kestäviä. (* Panasonicin VDC Researchillä teettämä tutkimus.)

Tutkimuksesta käy myös ilmi, että normaalitabletteja käyttävien yritysten kokonaiskustannuksista 90% kului tukipalveluihin, kun taas vahvistettuja tabletteja käyttävissä yrityksissä vastaava luku oli 62%.

Lue lisää

Aiheet: Mobiiliprojekti, Vahvennettu tietotekniikka, Ruggerointi, Kova työ vaatii kovat työkalut, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus

ISE2016 –messut kokosi yhteen alan toimijat ja esitteli teknologiauutuudet

Juha Lindqvist - 26.2.2016 11:33


Yksi Euroopan merkittävimmistä esitystekniikan ammattilaisten messutapahtuma ISE 2016 pidettiin juuri Amsterdamissa. Jälleen kerran messut ja näytteilleasettajien uutuudet houkuttelivat alan ammattilaiset lukuisista eri maista sankoin joukoin. Suomalaisiakin messuilla oli runsain mitoin ja keskustelut jatkuivat vielä pitkälle iltaan eri puolilla Amsterdamia. Lue lisää

Aiheet: Esitystekniikka, 4K, projektorit, Kauppa&Logistiikka

Mihin me vahvennettua laitetta tarvitaan, kun samalla hinnalla saa useamman kuluttajatabletin!

Arto Luukkainen - 26.1.2016 11:16


Useimmiten kuulemamme väite asiakkailtamme on ollut: ”Mihin me vahvennettua laitetta tarvitaan, kun samalla hinnalla saa useamman kuluttajatabletin!” Ja kun olemme aikamme keskustelleet ja osassa tapauksissa jo asiakkaiden kanssa käytännössä todistaneet, on tarpeeseen oikein valittu vahvennettu tabletti tullut käytännössä edullisemmaksi.


Kovia_kokenut_puhelin_web.jpg

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Mobiiliprojekti, Liikkuva tietotyö, Toughbook, Kova työ vaatii kovat työkalut, Käyttäjän tarpeet, Kauppa&Logistiikka, Kenttätyö&Teollisuus

Mobiilistrategia, mobiiliprojekti, mobiiliuden tehokkuus – miten varmistan onnistumisen?

Arto Luukkainen - 26.1.2016 10:46


Kun osana mobiilistrategiaa on tehty valinta käytettävistä teknologioista, joiden päälle sovellusten käyttö, tietoturva, käyttökulttuuri ja toimintatavat ruvetaan rakentamaan, on aika tarkastella ja valita käytettävät päätelaitteet. Kun päätelaitteet ovat jo hyvin aikaisessa vaiheessa mukana suunnitelmia, saadaan varmistettua käyttäjien työtyytyväisyys, tehokkuus sekä haluttujen sovellusten toimivuus kentällä.


Kentällä työskentelijöiden työtapojen ja –tarpeiden tunnistaminen ovat merkittävässä osassa onnistunutta mobiiliprojektia. Jokainen oma käyttäjäryhmänsä tulee analysoida ja suunnitella, sillä käyttötavat ja –tarpeet eroavat. Tunnistautumistarpeet ovat kenttähuollon työntekijällä ovat erilaiset kuin esimerkiksi poliisilla. Viranomaiselta vaaditaan vähintään turvakorttitunnistus, kun huoltomiehelle riittää yleensä pin-koodi tai sormenjälkitunnistus.

Lue lisää

Aiheet: Toughpad, Mobiiliprojekti, Mobiilistrategia, Liikkuva tietotyö, Toughbook, Terveydenhuolto, Kauppa&Logistiikka, Turvallisuus&Viranomaiset, Kenttätyö&Teollisuus