Carried-Away.jpg

Dataa sinne missä olet ja siinä muodossa kuin haluat

Eeva Leskinen - 27.4.2018 10:23


Yritysten digitalisaation kehitys on kuin nopeutettua kehitystä televisioiden kehityksen kanssa; ensin ei ollut tv:tä, sitten tuli mustavalko-tv, jonka jälkeen väri-tv. Nyt meillä on jo Qled sekä Oled ja kehitys jatkuu edelleen. Aiemmin meillä oli yksipuoleinen ja staattinen näkymä tietosisältöön, josta siirryimme enemmän mahdollisuuksia tarjoaviin paikallisiin ohjelmistoihin ja siitä eteenpäin olemme siirtymässä entistä enemmän pilvipalveluihin ja enemmän visuaalisiin näkökulmiin. Dynamics 365 on pilvipalveluiden Oled-tv.

Yritysmaailmassa parempi ja näkyvämpi data tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia parantaa tuottavuutta.  Tämä on yksi yleisimpiä kehityskohteita myös asiakkaillamme. Esimerkiksi konehuollossa halutaan parempaa näkyvyyttä huoltojen sykleihin ja koneiden seurantaan. Exceleissä resurssien tiedot vanhenevat herkästi eikä tieto ole aina helposti saatavilla, mutta kun tieto on siirtynyt pilveen Dynamics 365 -palveluun, voidaan tarjota dataan läpinäkyvyyttä ja reaaliaikaisuutta: tiedetään koska mikäkin kone on huollossa tai toisella toimipisteellä ja saadaan parempaa tietoa siitä, milloin on aika vaihtaa konetta. Dynamics 365 -palveluun voidaan tuoda tiedot myös muista yrityksen lähdejärjestelmistä joka auttaa liiketoiminnan kokonaiskuvan hahmottamista.

Tässä kulminoituu yksi Field Servicen tärkeimmistä ja hienoimmista ominaisuuksista: Resurssien seuranta. Field Servicellä voidaan monella eri tavalla kerätä läpinäkyvämpää ja parempaa tietoa resursseihin liittyvistä tapahtumista, oli sitten kyseessä ihminen tai kone. Voimme seurata resurssien sijaintia, niihin kohdistuneita työtilauksia, kertyviä kustannuksia sekä tuottavuutta. Samalla voidaan varmentaa, että tieto on hienojakoista ja aina oikeassa muodossa. Näkyvyys on monimuotoista ja ennen kaikkea visuaalista: Karttoja, kaavioita ja erilaisia reaaliaikaisia näkymiä, niin web-selaimella kuin mobiilissakin. Dynamics 365 ja Kauko Oy auttavat sinua saamaan tiedon sinne missä sinä olet ja siinä muodossa kuin sinä haluat.

 

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, kenttätyö, liikkuva työ

Uutta osaamista ja uusi työ Microsoft Akatemian kautta

Eeva Leskinen - 26.5.2017 16:13


Rekrytointi on haasteellinen prosessi, jonka tarkoituksena on löytää avoimeen tehtävään klassisesti ”se oikea”. Oikeiden työntekijöiden palkkaamisen haasteisiin on alettu vastata entistä innovatiivisimmin keinoin. Rekrytointiin on mm. alettu ottaa mukaan koulutusohjelmia, joiden kautta nostetaan rekrytoitavien osaamistasoa heti kättelyssä. Tällöin rekrytointitilanteessa oleellista ei välttämättä ole se, mitä tekijä jo valmiiksi osaa, vaan se, mihin kaikkeen tekijä tulevaisuudessa uuden oppimisen kautta pystyy. Mikä asia tällöin ratkaisee sen, ketä töihin palkataan? Asenne.

Lue lisää

Aiheet: koulutus, Microsoft Akatemia, MIcrosoft Dynamics 365, rekrytointi

Onko teilläkin kenttätyön työkaluina kynä ja paperilehtiö tai Excel?

Tomi Keränen - 15.5.2017 10:43Olen Tomi Keränen.  Konsultoin ja myyn markkinoiden kiinnostavinta kenttähuollon ratkaisukokonaisuutta, sekä kehitän Kaukon liikkuvan kenttätyön liiketoimintaa. Ensimmäiset pari kuukautta työn sisäänajossa ovat olleet erittäin innostavia. Parasta ovat olleet lukuisat asiakastapaamiset, sekä Kaukon oma tiimimme, joka on tiukasti fokusoitunut vaativan kenttätyön haasteiden ratkaisemiseen.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, kenttätyö, liikkuva työ

Millainen käyttökokemus teillä on kenttätyössä?

Antti Rautavuori - 30.3.2017 17:52


Poistelin juuri puhelimestani turhia appeja roppakaupalla. Surkea käyttökokemus saa kuluttajan poistamaan app:in muutaman sekunnin käytön jälkeen, mutta miten on laita työkäytössä? Voinko lopettaa surkean ohjelman käytön vai tuskailenko sen kanssa seuraavat kolme vuotta? Käyttökokemuksen tärkeys on ilmiselvää kuluttajatuotteissa ja yrityksille elinehto. Yritysten tarjoama käyttökokemus työntekijöilleen edelleen usein turhauttavaa. Kenttätyössä korostuu käyttökokemuksen tärkeys. Vaativat olosuhteet, turvavarusteet ja ajoneuvot tuovat mukanaan haasteita ja vaatimuksia käyttökokemuksen suunnittelulle.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, Mobile work

Liikkuva kenttätyö “kivaksi”

Heli Segercrantz - 30.3.2017 10:56

Mietin tässä kentällä liikkuvaa tietotyöntekijää ja sitä, mikä tekee työpäivästä mutkattoman tai mutkikkaan.

Työstämme oman tiimimme kanssa päivittäin käyttäjäkokemusta ja työn tehokkuutta niin asiakkaidemme kuin heidän asiakkaidensa kannalta. Jotta työt hoituvat, on työvälineiden ja niiden sovellusten käytettävyyden oltava hyvää sekä yrityksen omille työntekijöille että asiakkaille. Jos siis pitäisi nimetä tärkein trendi kenttätyössä, niin se on tämä: miten hyvin eri komponentit on kytketty toisiinsa, jotta kenttätyöntekijän arki on sujuvaa ja kivaa. Kyllä - käytin kenttätyöstä sanaa kivaa.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, Mobile work

Millaisen soten haluamme rakentaa? Terveiset Tulevaisuuden sairaala 2017 -tapahtumasta

Anne-Maria Hauhio - 23.3.2017 13:57


Kauko osallistui 15.-16.3.2017 Profession järjestämään Tulevaisuuden sairaala 2017 -tapahtumaan. Pohdimme yhdessä 400 sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa kahden päivän ajan millaista tulevaisuuden terveydenhuolto on ja miten digitaalisuus muuttaa käsitystämme nykysairaalasta. Keräsin teille muutamia huomioita pöytäkeskusteluista, puheenvuoroista ja tapaamisistamme.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, Terveydenhuolto, Medical, Tulevaisuuden sairaala, Sote

Potilastiedot käytössä siellä, missä potilaskin on

Kauko - 3.2.2017 15:47

Sairaaloiden eri potilaspisteet ja taustatyöhön tarkoitetut tilat sijaitsevat usein pitkienkin matkojen päässä toisistaan ja siirtymisiin menee kallisarvoista, jopa kriittistä aikaa. Potilastietojen käsittely tulisi tuoda potilaan luokse, pois kanslioista. Kun hoitohenkilökunnalla on kannettavat laitteet, joiden avulla potilastietojen kirjaus tehdään potilaan vieressä, vähentää se sekä virheitä että hoitoaikaa. Reaaliaikainen potilastieto parantaa potilaan saamaa hoitokokemusta ja on saatavilla kriittisissäkin tilanteissa vuodeosastoilta nukutusosastoihin.
Lue lisää

Aiheet: Asiakaskohtainen ratkaisu, Terveydenhuolto, medical-pc

Raitapaitojen korvanapit

Kauko - 19.10.2016 20:05

 

Lue lisää

Aiheet: Asiakaskohtainen ratkaisu

Miten mobiiliverkon toiminta vaikuttaa työn tuottavuuteen

Arto Luukkainen - 17.10.2016 15:55

Suomessa on tutkitusti maailman nopein mobiiliverkko. Aalto-yliopiston ja JoikuSpeedin yhteistyössä toteuttamassa tutkimuksessa selvitettiin 4G-verkkojen yhteysnopeuksia 184 maan ja 700 palveluntarjoajan joukossa. Nopein yksittäinen mittaustulos, 137,8 Mb/s, saavutettiin Soneran 4G-verkossa, toiseksi nopein tulos löytyi DNA:n verkosta ja kolmostila saavutettiin Elisalla. Huippunopea mobiiliverkkomme ei kuitenkaan ole immuuni ongelmille.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, mobiiliverkko, Etäyhteys

Ongelmat mobiiliverkossa kuormittavat help deskiä turhaan

Arto Luukkainen - 7.10.2016 10:34

Suomi on yksi mobiiliteknologian edelläkävijämaita. Kehitystyötä mobiiliverkkojen parantamiseksi tehdään jatkuvasti, jotta operaattorit voivat tarjota asiakkailleen mahdollisimman hyviä käyttökokemuksia. Mobiiliverkko-operaattori on yhtiö, joka omistaa oman matkapuhelinverkon ja toimiluvan harjoittaa operaattoritoimintaa. Suomessa suurimmat operaattorit ovat: Elisa Oyj, DNA Oy ja TeliaSonera Finland Oyj. Ne kilpailevat asiakkaistaan panostamalla mobiiliverkkonsa kattavuuteen ja laatuun. Mobiiliverkon suurin etu onkin sen tarjoama liikunnan vapaus, mutta se on kiinteää nettiliittymää epäluotettavampi. Valitettavasti työmatkalla tai muuten liikkuvaa työtä tehtäessä siihen on tyydyttävä, sillä kiinteää nettiä ei voi ottaa mukaan.

Lue lisää

Aiheet: mobiiliverkko, Etäyhteys