Carried-Away.jpg

Uutta osaamista ja uusi työ Microsoft Akatemian kautta

Eeva Leskinen - 26.5.2017 16:13


Rekrytointi on haasteellinen prosessi, jonka tarkoituksena on löytää avoimeen tehtävään klassisesti ”se oikea”. Oikeiden työntekijöiden palkkaamisen haasteisiin on alettu vastata entistä innovatiivisimmin keinoin. Rekrytointiin on mm. alettu ottaa mukaan koulutusohjelmia, joiden kautta nostetaan rekrytoitavien osaamistasoa heti kättelyssä. Tällöin rekrytointitilanteessa oleellista ei välttämättä ole se, mitä tekijä jo valmiiksi osaa, vaan se, mihin kaikkeen tekijä tulevaisuudessa uuden oppimisen kautta pystyy. Mikä asia tällöin ratkaisee sen, ketä töihin palkataan? Asenne.

Lue lisää

Aiheet: koulutus, Microsoft Akatemia, MIcrosoft Dynamics 365, rekrytointi

Onko teilläkin kenttätyön työkaluina kynä ja paperilehtiö tai Excel?

Tomi Keränen - 15.5.2017 10:43Olen Tomi Keränen.  Konsultoin ja myyn markkinoiden kiinnostavinta kenttähuollon ratkaisukokonaisuutta, sekä kehitän Kaukon liikkuvan kenttätyön liiketoimintaa. Ensimmäiset pari kuukautta työn sisäänajossa ovat olleet erittäin innostavia. Parasta ovat olleet lukuisat asiakastapaamiset, sekä Kaukon oma tiimimme, joka on tiukasti fokusoitunut vaativan kenttätyön haasteiden ratkaisemiseen.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, kenttätyö, liikkuva työ

Millainen käyttökokemus teillä on kenttätyössä?

Antti Rautavuori - 30.3.2017 17:52


Poistelin juuri puhelimestani turhia appeja roppakaupalla. Surkea käyttökokemus saa kuluttajan poistamaan app:in muutaman sekunnin käytön jälkeen, mutta miten on laita työkäytössä? Voinko lopettaa surkean ohjelman käytön vai tuskailenko sen kanssa seuraavat kolme vuotta? Käyttökokemuksen tärkeys on ilmiselvää kuluttajatuotteissa ja yrityksille elinehto. Yritysten tarjoama käyttökokemus työntekijöilleen edelleen usein turhauttavaa. Kenttätyössä korostuu käyttökokemuksen tärkeys. Vaativat olosuhteet, turvavarusteet ja ajoneuvot tuovat mukanaan haasteita ja vaatimuksia käyttökokemuksen suunnittelulle.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, Mobile work

Liikkuva kenttätyö “kivaksi”

Heli Segercrantz - 30.3.2017 10:56

Mietin tässä kentällä liikkuvaa tietotyöntekijää ja sitä, mikä tekee työpäivästä mutkattoman tai mutkikkaan.

Työstämme oman tiimimme kanssa päivittäin käyttäjäkokemusta ja työn tehokkuutta niin asiakkaidemme kuin heidän asiakkaidensa kannalta. Jotta työt hoituvat, on työvälineiden ja niiden sovellusten käytettävyyden oltava hyvää sekä yrityksen omille työntekijöille että asiakkaille. Jos siis pitäisi nimetä tärkein trendi kenttätyössä, niin se on tämä: miten hyvin eri komponentit on kytketty toisiinsa, jotta kenttätyöntekijän arki on sujuvaa ja kivaa. Kyllä - käytin kenttätyöstä sanaa kivaa.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, kenttähuolto, Kenttätyö&Teollisuus, Mobile work

Millaisen soten haluamme rakentaa? Terveiset Tulevaisuuden sairaala 2017 -tapahtumasta

Anne-Maria Hauhio - 23.3.2017 13:57


Kauko osallistui 15.-16.3.2017 Profession järjestämään Tulevaisuuden sairaala 2017 -tapahtumaan. Pohdimme yhdessä 400 sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa kahden päivän ajan millaista tulevaisuuden terveydenhuolto on ja miten digitaalisuus muuttaa käsitystämme nykysairaalasta. Keräsin teille muutamia huomioita pöytäkeskusteluista, puheenvuoroista ja tapaamisistamme.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, Terveydenhuolto, Medical, Tulevaisuuden sairaala, Sote

Potilastiedot käytössä siellä, missä potilaskin on

Kauko - 3.2.2017 15:47

Sairaaloiden eri potilaspisteet ja taustatyöhön tarkoitetut tilat sijaitsevat usein pitkienkin matkojen päässä toisistaan ja siirtymisiin menee kallisarvoista, jopa kriittistä aikaa. Potilastietojen käsittely tulisi tuoda potilaan luokse, pois kanslioista. Kun hoitohenkilökunnalla on kannettavat laitteet, joiden avulla potilastietojen kirjaus tehdään potilaan vieressä, vähentää se sekä virheitä että hoitoaikaa. Reaaliaikainen potilastieto parantaa potilaan saamaa hoitokokemusta ja on saatavilla kriittisissäkin tilanteissa vuodeosastoilta nukutusosastoihin.
Lue lisää

Aiheet: Asiakaskohtainen ratkaisu, Terveydenhuolto, medical-pc

Raitapaitojen korvanapit

Kauko - 19.10.2016 20:05

 

Lue lisää

Aiheet: Asiakaskohtainen ratkaisu

Miten mobiiliverkon toiminta vaikuttaa työn tuottavuuteen

Arto Luukkainen - 17.10.2016 15:55

Suomessa on tutkitusti maailman nopein mobiiliverkko. Aalto-yliopiston ja JoikuSpeedin yhteistyössä toteuttamassa tutkimuksessa selvitettiin 4G-verkkojen yhteysnopeuksia 184 maan ja 700 palveluntarjoajan joukossa. Nopein yksittäinen mittaustulos, 137,8 Mb/s, saavutettiin Soneran 4G-verkossa, toiseksi nopein tulos löytyi DNA:n verkosta ja kolmostila saavutettiin Elisalla. Huippunopea mobiiliverkkomme ei kuitenkaan ole immuuni ongelmille.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, mobiiliverkko, Etäyhteys

Ongelmat mobiiliverkossa kuormittavat help deskiä turhaan

Arto Luukkainen - 7.10.2016 10:34

Suomi on yksi mobiiliteknologian edelläkävijämaita. Kehitystyötä mobiiliverkkojen parantamiseksi tehdään jatkuvasti, jotta operaattorit voivat tarjota asiakkailleen mahdollisimman hyviä käyttökokemuksia. Mobiiliverkko-operaattori on yhtiö, joka omistaa oman matkapuhelinverkon ja toimiluvan harjoittaa operaattoritoimintaa. Suomessa suurimmat operaattorit ovat: Elisa Oyj, DNA Oy ja TeliaSonera Finland Oyj. Ne kilpailevat asiakkaistaan panostamalla mobiiliverkkonsa kattavuuteen ja laatuun. Mobiiliverkon suurin etu onkin sen tarjoama liikunnan vapaus, mutta se on kiinteää nettiliittymää epäluotettavampi. Valitettavasti työmatkalla tai muuten liikkuvaa työtä tehtäessä siihen on tyydyttävä, sillä kiinteää nettiä ei voi ottaa mukaan.

Lue lisää

Aiheet: mobiiliverkko, Etäyhteys

3 syytä miksi etäyhteys pätkii vaativissa työolosuhteissa

Arto Luukkainen - 6.10.2016 16:17


Etätyötä tekeville verkossa päivittäin tapahtuvat erilaiset katkokset ovat varmasti tuttuja. Yleisesti verkon yhteysongelmissa syyttävä sormi osoittaa aina ensin käytössä olleeseen laitteeseen ja sen jälkeen operaattorin verkkoon. Harvoin osataan mieltää langattomat verkot luontaisesti katkoksia ja häiriöitä sisältäviksi. Sen sijaan, että alettaisiin syyttämään laitetta ja operaattoria, syy yhteysongelmiin saattaakin nimittäin löytyä verkon normaalista toiminnasta katkosten ilmetessä. Katkokset langattomissa verkoissa ovat yleisiä ja niitä tapahtuu päivittäin, joten harkitse vielä, ennen kuin ostat uuden päätelaitteen tai vaihdat operaattoria.

Yhteydet päätelaitteista firman palvelimelle tai pilvipalveluihin ovat tärkeitä kriittisissä työolosuhteissa, eritoten työntekijän työskennellessä kentällä. Pienet katkokset ovat erityisen yleisiä mobiilissa ympäristössä, jossa verkon muutoksia tapahtuu jatkuvasti. Yhteyskatkokset voivat kuitenkin olla hankalia, mikäli tehdään työtä sellaisten sovellusten kanssa, jotka ovat herkkiä verkossa tapahtuville muutoksille. Jos yhteydet pätkivät jatkuvasti kesken työpäivän, työntekijän motivaatio laskee ja pahimmillaan työntekijä ei voi suorittaa työtehtäviään jolloin organisaation toiminta on tehotonta.Myös IT-tuki ruuhkautuu hankalista tiketeistä.

Lue lisää

Aiheet: Liikkuva tietotyö, mobiiliverkko, Etäyhteys, tietoliikenneyhteydet