4

Liikkuvan tietotyön haaste: Työnteko ei onnistu laiterikkojen takia

FZ-B2_shoulderstrap_2_wp+androidscreen_ilmantaustaaLiikkuvassa tietotyössä laitteet kulkevat työntekijöiden mukana laukuissa tai muissa kantovälineissä. Laitteisiin kohdistuu kantaessa tärinää ja pieniä kolhuja, mutta myös lämpötilavaihteluita, kun niitä siirretään esimerkiksi kesähelteillä ilmastoituun autoon tai pakkasesta sisätiloihin. Kun laite kohtaa äkillisen lämpötilanvaihtelun, kohdistuu siihen lämpöisku, joka voi vahingoittaa massamuistia, näyttöä tai muita laitteen komponentteja. Lämpöiskun vaikutuksesta laitteen sisään voi myös kondensoitua vettä, mikä rikkoo herkän elektroniikan.

Äärimmäinen kylmyys talvipakkasessa tai kuumuus autossa auringonpaisteessa voivat aiheuttaa laitteen komponenttien tuhoutumisen tai estää käynnistymisen kokonaan. Syksyllä haasteena ovat vesisateet: jos laite ei ole vedeltä suojattu tai kosketusnäyttö ei toimi sateessa, sillä ei voi tehdä töitä taivasalla. Talvella kosketusnäyttöjä täytyy käyttää hanskat kädessä, mikä ei välttämättä onnistu yleisesti käytössä olevilla kapasitiivisilla kosketusnäytöillä.


Vikaantunut tabletti tai kannettava pitää lähettää testattavaksi ja korjattavaksi, ja käyttäjän on tehtävä siitä vikaraportti korjaajille. IDC:n ja Panasonicin asiantuntijoiden tekemän tutkimuksen mukaan keskimäärin 18 % yritysten kannettavista tarvitsee vuoden aikana korjausta. Mitä useammin työvälineet vikaantuvat, sitä enemmän käyttäjää turhauttaa ainainen raportointi ja työnteko estyy. Vikaantuneen laitteen korjauksen ajaksi työntekijän on saatava korvaava laite käyttöönsä. Korvaavassa laitteessa ei välttämättä ole hänen tunnuksiaan tai kaikkia sovelluksiaan, joten sovelluslatauksiin ja tunnusten etsimiseen voi mennä aikaa.

 

RATKAISU: Valitse laite liikkuvan tietotyön vaatimuksiin sopivaksi

 

Jotta liikkuvan tietotyön tekijä voi luottaa laitteeseensa, sen täytyy olla mekaanisesti kestävä niin kuoren materiaalin, saranoiden kuin laitteen sisällä olevien komponenttienkin osalta. Vaativiin käyttöympäristöihin tarkoitetuissa tableteissa, kännyköissä ja kannettavissa tietokoneissa iskunkestävyyden täytyy olla peruslaitteita parempi, koska laitteet kulkevat käyttäjiensä mukana ja saattavat pudota kannettaessa. Sama vaatimus pätee veden- ja tärinänkestävyyteen, näytön kirkkauteen ja akunkestoon.

Tutustu: Käyttäjätyytyväisyystutkimus Panasonicin ja kilpailevien valmistajien ruggeroiduista laitteista ja benchmark-testaus tableteista

Kenttätyöhön kehitetyistä, vahvennetuista laitteista löytyy SSD-levylle lämmitin, joka pakkasessa lämmittää levyä ennen laitteen käynnistämistä ja suojelee sitä rikkoutumiselta. Kosketusnäytöissä on valittavana eri käyttötiloja sateelle sekä hanska-, kynä- ja sormikäytölle työskentelyolosuhteista riippuen. Täysin vahvennetun laitteen rakenne kestää vettä, pölyä, kylmää (-29 ℃ asti) ja kuumaa (+60 ℃ asti), joten se sopii hyvin vaativiin työympäristöihin.

Aktiivisessa käytössä laitteiden komponentit, kuten suoritin ja muisti, lämpenevät. Ruggeroidut laitteet varustetaan usein passiivijäähdytyksellä tai termostattijäähdytyksellä, joilla estetään laitteen yksittäisten komponenttien ylikuumeneminen. Passiivijäähdytyksessä lämpö johdetaan rungon kautta ulos, mikä suojaa laitetta kylmältä ilmalta. Termostaattijäähdytteiset laitteet käyttävät puhallinta, jolla lämpö puhalletaan tarvittaessa ulos. Talvella lämpö jää näissäkin laitteissa hyötykäyttöön, jos laite ei kuumene liikaa.

 

 

Kauko & Case Remeo: veden, lian, vaihtelevien lämpötilojen ja valaistustason kestävät älylaitteet - käyttäjien testaama ja hyväksymä ratkaisu

Vahvistetutkin laitteet voivat joskus vikaantua. On tärkeää turvata laitteille kattavat tuki- ja huoltopalvelut niiden koko käyttöajaksi, jotta työntekijälle voidaan tarjota varalaite rikkoontuneen tilalle. Laitehallinnan työkaluilla varmistat, että varalaitteeltakin löytyvät kaikki sovellukset ja ominaisuudet työntekoa varten. Yrityskäyttöön suunnitelluilla tableteilla on yleensä kolmen vuoden mittainen takuu, jota voidaan jatkaa ja laajentaa vahinkoturvalla ja lisäpalveluilla, kuten asennus- ja käyttöönottopalvelulla.

 


 

Kun kaipaat laitteillesi huoltoa tai teknistä tukea, paikallinen asiantuntijamme auttaa

Asiantuntijamme auttavat myös kenttätyön suunnittelussa ja laitevalinnoissa.

Ota yhteyttä

 


Mitkä ovat liikkuvan työn käyttäjäkokemuksen yleisimmät haasteet ja miten ne ratkaistaan?

Liikkuvan työn luonteesta riippuen työntekijät voivat törmätä hyvin erilaisiin ongelmiin kentällä työtä tehdessään. Tekijöiden aikaa ja energiaa voi kulua päivän aikana laitteiden vaihtamiseen, sovelluksiin kirjautumisiin, tai tyhjänpäiväiseen odotteluun vikatilanteiden ilmaantuessa verkkoyhteyksiin tai laitteisiin.

Käyttäjäkokemusta kannattaa käydä tarkkailemassa kentällä itse: monesti työntekijät ovat niin tottuneita kiertämään ongelmia arjessaan, etteivät enää havaitse niitä, eivätkä osaa välttämättä vaatia niiden korjausta. Tarkkaile siis, törmäävätkö työntekijät seuraaviin haasteisiin, ja tutustu vinkkeihimme niiden ratkaisemiseksi.

Verkkoyhteyden hitaus tai hetkellinen katkeaminen keskeyttää työnteon

Kentällä ei voi aina varmistua verkkoyhteyksien toimivuudesta. Lue lisää!

Sovelluksiin kirjautuminen ja niiden päivittäminen turhauttaa

Liikkuvan tietotyön tekijä tarvitsee usein kattavan valikoiman erilaisia sovelluksia työnsä tekemiseen. Lue lisää!

Työntekijän täytyy kantaa useita laitteita mukanaan

Kun työntekijän tehtävänkuva on laaja, saattaa hän tarvita useita työvälineitä koko toimenkuvansa hoitamiseen. Lue lisää!

Mobiililaitteen akkua täytyy ladata kesken työpäivän

Jatkuva verkon haku katvealueella tai pitkän matkan päässä tukiasemasta tyhjentää akkua nopeammin kuin akku kuluisi hyvien yhteyksien päässä. Lue lisää!

Liikkuvan työn ergonomia on huono

Työergonomia kentällä ei aina ole paras mahdollinen, etenkin jos liikkuvan työn prosessit on digitalisoitu suoraan paperilta älylaitteille. Lue lisää!

 
 

Kun työtä on tehtävä ajasta ja paikasta riippumatta, Kauko innovoi ja tarjoaa saumattomasti toimivat laitteet, ohjelmistot ja palvelut eri alojen huippuammattilaisille sekä yrityksille. Olemme vaativien työympäristöjen asiantuntija. Autamme asiakkaitamme onnistumaan arjessa ja kasvattamaan liiketoimintaansa.

Background element