mikko-kulmala-ja-anne-maria-hauhio-seka-toughpad-fz-x1

Liikkuvan tietotyön haaste: Työntekijä kantaa useita laitteita mukanaan

Kun työntekijän tehtävänkuva on laaja, saattaa hän tarvita useita työvälineitä koko toimenkuvansa hoitamiseen. Huoltoja tai ongelmien diagnosointia kentällä suorittavat työntekijät saattavat tarvita esimerkiksi erilaisia tabletteja tai kannettavia tietokoneita, jotta kaikki sovellukset ja työhön tarvittavat tietojärjestelmät, ohjelmat ja liitännät ovat saatavilla. Toimistolla voi odottaa erillinen työkone raporttien tekoa varten. Pahimmillaan työntekijä joutuu kirjaamaan samoja asioita eri laitteille useaan kertaan saman työpäivän aikana.

Tutustu: Kauko & Case Veikkaus: yksi tabletti korvasi neljä laitetta peliautomaattien huollossa - toiminnanohjaus, diagnostiikka, työohjeet ja toimisto-ohjelmat yhdellä laitteella.

RATKAISU: Valitse laite, josta löytyvät kaikki työntekoon tarvittavat ominaisuudet ja kytkennät

Laitevalinnassa täytyy huomioida, minkä kokoinen laite työntekoon tarvitaan. Tarvitaanko työssä isoa näyttöä teknisten piirrustusten katsomiseen, vai pitäisikö laitteen mahtua taskuun? Kentällä työtehtävät voivat vaatia kirjoittamista sekä näytöllä olevien tapahtumien seurantaa ja kuittauksia. Kosketusnäyttö riittää kuittausten hoitamiseen, mutta suurempi kirjoitustarve vaatii näppäimistön.

Entä tarvitseeko työntekijä sekä kannettavaa tietokonetta että tablettia, vai olisiko kustannuksiltaan järkevämpää hankkia hybridilaite? Esimerkiksi uudet hybridilaitteet (Toughbook CF-33 ja CF-20) pystyvät ominaisuuksiltaan korvaamaan perinteisten tablettien ja kannettavien tietokoneiden yhteiskäytön ja näin vähentämään työssä tarvittavien laitteiden määrää. Laitteelle tarvittavat sovellukset voivat vaatia tiettyjä käyttöjärjestelmiä, mikä on myös otettava valinnassa huomioon.

 

 

Tutustu: Kauko & Case Maanmittauslaitos: tabletti järkeistää maanmittausta ja nykyaikaistaa työntekotapoja - maastossa toimiva tabletti, jossa suuri näytön tarkkuus ja hyvä väritoisto maastosta otettujen ilmakuvien katsomiseen.

Jos käytön aikana huomataan puutteita laitteiden teknisissä ominaisuuksissa, jälkiasennukset voivat tulla kalliiksi tai eivät välttämättä onnistu lainkaan. Kannattaa siis jo ennen hankintaa varmistaa, että laitteesta löytyvät kaikki työssä tarvittavat kytkennät. Laitteisiin voi joutua kytkemään virtapiuhan lisäksi esimerkiksi näppäimistön, tulostimen, viivakoodinlukijan, GPS-paikkatietolaitteen tai ajoneuvon telematiikkalaitteet, jotka vaativat laitteelta tiettyjä liitäntöjä. Lisäksi täytyy huomioida laitteen yhteystarpeet esimerkiksi 4G- tai sateliittiverkkoon, ja NFC- tai Bluetooth-tiedonsiirtoon.

Esimerkkejä eri laitteista käyttöympäristöissään:

Remeo - ajoneuvoon telakoitu tabletti, johon esiasennettu työntekijän tarvitsemat ohjelmistot, ja joka kestää vettä, likaa, vaihtelevia lämpötiloja ja valaistustasoja.

 

 

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos - ajoneuvoon telakoitu mekaanisesti kestävä kannettava, jonka tietoturva ja sovellukset suunniteltu Windows-käyttöjärjestelmälle

mikko-kulmala-ja-anne-maria-hauhio-seka-toughpad-fz-x1

3StepIt - vahvennettu kämmentietokone, jossa viivakoodinlukija pakettien ja laitetunnisteiden lukua varten

 


 

Kaipaatko tukea liikkuvan tietotyön ratkaisujen suunnittelussa?

Asiantuntijamme auttavat sekä kenttätyön suunnittelussa että laitevalinnoissa.

Ota yhteyttä

 

Mitkä ovat liikkuvan työn käyttäjäkokemuksen yleisimmät haasteet ja miten ne ratkaistaan?

Liikkuvan työn luonteesta riippuen työntekijät voivat törmätä hyvin erilaisiin ongelmiin kentällä työtä tehdessään. Tekijöiden aikaa ja energiaa voi kulua päivän aikana laitteiden vaihtamiseen, sovelluksiin kirjautumisiin, tai tyhjänpäiväiseen odotteluun vikatilanteiden ilmaantuessa verkkoyhteyksiin tai laitteisiin.

Käyttäjäkokemusta kannattaa käydä tarkkailemassa kentällä itse: monesti työntekijät ovat niin tottuneita kiertämään ongelmia arjessaan, etteivät enää havaitse niitä, eivätkä osaa välttämättä vaatia niiden korjausta. Tarkkaile siis, törmäävätkö työntekijät seuraaviin haasteisiin, ja tutustu vinkkeihimme niiden ratkaisemiseksi.

Verkkoyhteyden hitaus tai hetkellinen katkeaminen keskeyttää työnteon

Kentällä ei voi aina varmistua verkkoyhteyksien toimivuudesta. Lue lisää!

Sovelluksiin kirjautuminen ja niiden päivittäminen turhauttaa

Liikkuvan tietotyön tekijä tarvitsee usein kattavan valikoiman erilaisia sovelluksia työnsä tekemiseen. Lue lisää!

Mobiililaitteen akkua täytyy ladata kesken työpäivän

Jatkuva verkon haku katvealueella tai pitkän matkan päässä tukiasemasta tyhjentää akkua nopeammin kuin akku kuluisi hyvien yhteyksien päässä. Lue lisää!

Liikkuvan työn ergonomia on huono

Työergonomia kentällä ei aina ole paras mahdollinen, etenkin jos liikkuvan työn prosessit on digitalisoitu suoraan paperilta älylaitteille. Lue lisää!

Työnteko ei onnistu laiterikkojen takia

Liikkuvassa tietotyössä laitteisiin kohdistuu tärinää, pieniä kolhuja ja lämpötilavaihteluita, jotka voivat rikkoa laitteen. Lue lisää!

Kun työtä on tehtävä ajasta ja paikasta riippumatta, Kauko innovoi ja tarjoaa saumattomasti toimivat laitteet, ohjelmistot ja palvelut eri alojen huippuammattilaisille sekä yrityksille. Olemme vaativien työympäristöjen asiantuntija. Autamme asiakkaitamme onnistumaan arjessa ja kasvattamaan liiketoimintaansa.

Background element