Taidetta av-tekniikalla, mediataiteen screening-iltapäivä Emmassa to 25.6.2015


Mediataiteen screening-iltapäivä Emmassa torstaina 25.6.2015 kello 14-18

Emma_screening.jpg

Mitä tekniikka mahdollistaa mediataiteilijalle nyt ja tulevaisuudessa? Kasvaako mediataiteen määrä julkisissa tiloissa? Miten mediataiteilijat, tekniset toimittajat ja taiteen hankkijat löytävät toisensa? EMMAssa pohditaan esitystekniikan näkökulmasta mediataiteen mahdollisuuksia ja haasteita.


Tapahtumassa esillä mediataiteen uusimmat teknologiat ja paneelikeskustelu mediataiteen mahdollisuuksista julkisessa tilassa. Esillä ensi kertaa Suomessa esittelyssä oleva mediateos, mikä on toteutettu Panasonic 4K-laserprojektorilla*.

Aikataulu 25.6. klo 14-18

14-15             Tekniikkaesittelyjä, pientä purtavaa
15-16.30        Mediataide ja julkinen tila -paneelikeskustelu
16.30             Vesa ja Juha Vehviläinen esittelevät teosta
                      Parametronomicon
                      Pink Twins, Parametronomicon, 2014*
17-18             tekniikkaesittelyjä, verkostoitumista

Mediateos esitettynä Panasonic 4K -laserprojektorilla

*Pink Twins, Parametronomicon 2014. Saastamoisen säätiön taidekokoelma / EMMA - Espoon modernin taiteen museo. Panasonic PT-RQ13 4K -laserprojektorilla, 9:00 min (screening version), Stereo. Kansainvälisestikin esitetty Parametronomicon on taiteilijaduo Pink Twinsin yksikanavainen installaatio. Tietokoneanimaatioon perustuvassa audiovisuaalisessa teoksessa muodostuu, kehittyy ja kasvaa virtuaalinen eliö, joka monistuu ja uudistuu erilaisten liikesarjojen kautta.

Tekniikkaesittelyt

  • Projisoinnin workshop, aiheena usean kuvan blendaus
    4K-laserprojektori
    immersiivinen monikanavajärjestelmä: Genelec / Auro-3D

Mediataide ja julkinen tila –paneelikeskustelu

Mediataide ja julkinen tila -paneelikeskustelussa mediataidetta julkisessa tilassa on pohtimassa joukko asiantuntijoita eri näkökulmin. Paikalla myös Kaukomarkkinat Oy:n asiantuntija Juha Lindqvist. Juha on tehnyt pitkän työrupeaman AV-järjestelmien parissa. Hänen vastuualueenaan on Panasonic-projektorien ja näyttöjen markkinointi Suomessa. Juhalla on tietotaitoa kulttuurilaitosten tarpeista laitteistonäkökulmasta.

Millaisia ovat julkisen tilan mahdollisuudet mediataiteelle? Miten mediataide löytää tiensä julkisiin tiloihin?  Kasvaako mediataiteen määrä julkisissa tiloissa? Miten mediataiteilijat, tekniset toimittajat ja taiteen hankkijat löytävät toisensa?

Iltapäivän tavoitteena on tarjota toimijoille keskustelu- ja verkostoitumisfoorumi sekä edistää mediataiteen uusia esitysmahdollisuuksia.

Ilmoittaudu tästä mukaan tilaisuuteen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Kaukomarkkinat, Genelec ja Picturall. 

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element