PanasonicToughbook_FZ-M1_UPS8

Liikkuvan tietotyön haaste: Sovelluksiin kirjautuminen ja niiden päivittäminen turhauttaa

Liikkuvan tietotyön tekijä tarvitsee usein kattavan valikoiman erilaisia sovelluksia työnsä tekemiseen. Kaikki sovellukset vaativat pahimmassa tapauksessa omat käyttäjätunnuksensa ja salasanansa, ja kirjautuminen kaikkiin erikseen vie työaikaa - etenkin jos kirjautumistiedot ovat unohtuneet mielestä kokonaan ja niitä pitää etsiä tai salasanoja nollata.

Kirjautumisten lisäksi sovellusten ainainen päivittäminen voi turhauttaa käyttäjiä. Päivittämättä jätetty sovellus tai laite on aina tietoturvariski ja siksi vaarallinen sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta. Vanha sovellus voi myös aiheuttaa ongelmia laitteen käyttöjärjestelmän ja muiden sovellusten kanssa esiintyvien yhteensopivuusongelmien takia.

 

RATKAISU: Automatisoi liikkuvan tietotyön tekijän IT-rutiineja

Liikkuvan työn tekijällä on parempaakin tekemistä kuin pohtia ohjelmistojen päivityksiä tai työntekoon tarvittavien laitteiden kuntoa. Mitä enemmän voit automatisoida tabletteihin tai kannettaviin liittyviä päivitys- tai kirjautumisrutiineja, sitä enemmän saat kehitettyä laitteiden käyttövarmuutta ja -mukavuutta ja säästät työntekijän aikaa arvokkaammalle työlle.

Laitehallinnan työkaluin voit varmistaa, että työntekijöiden laitteista löytyvät ajantasaiset ohjelmistot työntekoa varten. Saat tietoa järjestelmien vioista silloin, kun vikoja syntyy ja voit ratkaista niitä etänä kutsumatta työntekijää laitteensa kanssa IT-osastolle. Voit myös monitoroida laitteiden akkujen kuntoa ja siten varmistaa, että käyttäjällä on uusi akku käytössään jo ennen kuin vanha on tiensä päässä.

Tutustu: SOTI MobiControl for PostNord Logistics Case Study: laitteiden käyttöönotto ja päivitys etähallinnan avulla 6 000 kentällä työskentelevälle

Mobile Device Management (MDM) on yrityksissä koko ajan yleistyvä mobiilien laitteiden hallinnointityökalu. Sillä voidaan määrittää etänä laitteille turva-asetukset, laitteessa käytettävät ja sallitut ohjelmat ja hallinnoida laitteen päivityksiä. Jos työntekijällä on käytössään useita sovelluksia, jotka kaikki vaativat erilliset käyttäjätunnukset ja salasanat, voit ottaa käyttöön kertakirjautumisen menetelmän (Single Sign-On, SSO). Sen turvin yksi kirjautuminen laitteelle riittää kirjautumaan kaikkiin tarvittaviin sovelluksiin kerralla.

Tutustu: SOTI MobiControl (MDM/EMM) for Peninsula Hotels Case Study: luksushotellissa yöpymisen käyttökokemus helppoutta, yksinkertaisuutta ja yksityisyyttä arvostavalle hotellivieraalle

 


 

Kun haluat automatisoida päivittämis- ja kirjautumisrutiineja, käänny puoleemme!

Asiantuntijamme auttavat sekä kenttätyön suunnittelussa että laitevalinnoissa.

Ota yhteyttä

 


Mitkä ovat liikkuvan työn käyttäjäkokemuksen yleisimmät haasteet ja miten ne ratkaistaan?

Liikkuvan työn luonteesta riippuen työntekijät voivat törmätä hyvin erilaisiin ongelmiin kentällä työtä tehdessään. Tekijöiden aikaa ja energiaa voi kulua päivän aikana laitteiden vaihtamiseen, sovelluksiin kirjautumisiin, tai tyhjänpäiväiseen odotteluun vikatilanteiden ilmaantuessa verkkoyhteyksiin tai laitteisiin.

Käyttäjäkokemusta kannattaa käydä tarkkailemassa kentällä itse: monesti työntekijät ovat niin tottuneita kiertämään ongelmia arjessaan, etteivät enää havaitse niitä, eivätkä osaa välttämättä vaatia niiden korjausta. Tarkkaile siis, törmäävätkö työntekijät seuraaviin haasteisiin, ja tutustu vinkkeihimme niiden ratkaisemiseksi.

Verkkoyhteyden hitaus tai hetkellinen katkeaminen keskeyttää työnteon

Kentällä ei voi aina varmistua verkkoyhteyksien toimivuudesta. Lue lisää!

Työntekijän täytyy kantaa useita laitteita mukanaan

Kun työntekijän tehtävänkuva on laaja, saattaa hän tarvita useita työvälineitä koko toimenkuvansa hoitamiseen. Lue lisää!

Mobiililaitteen akkua täytyy ladata kesken työpäivän

Jatkuva verkon haku katvealueella tai pitkän matkan päässä tukiasemasta tyhjentää akkua nopeammin kuin akku kuluisi hyvien yhteyksien päässä. Lue lisää!

Liikkuvan työn ergonomia on huono

Työergonomia kentällä ei aina ole paras mahdollinen, etenkin jos liikkuvan työn prosessit on digitalisoitu suoraan paperilta älylaitteille. Lue lisää!

Työnteko ei onnistu laiterikkojen takia

Liikkuvassa tietotyössä laitteisiin kohdistuu tärinää, pieniä kolhuja ja lämpötilavaihteluita, jotka voivat rikkoa laitteen. Lue lisää!

 
 

Kun työtä on tehtävä ajasta ja paikasta riippumatta, Kauko innovoi ja tarjoaa saumattomasti toimivat laitteet, ohjelmistot ja palvelut eri alojen huippuammattilaisille sekä yrityksille. Olemme vaativien työympäristöjen asiantuntija. Autamme asiakkaitamme onnistumaan arjessa ja kasvattamaan liiketoimintaansa.

Background element