PANASONIC_FZ_T1_RETAIL_FASHION_242_CROP

Liikkuvan tietotyön haaste: Mobiililaitteen akkua täytyy ladata kesken työpäivän

Liikkuvan tietotyön teossa laitteen akku joutuu koville. Jatkuva verkon haku katvealueella tai pitkän matkan päässä tukiasemasta tyhjentää akkua nopeammin kuin akku kuluisi hyvien yhteyksien päässä. Näytön päällä olo sekä suorittimen käyttö eri sovellusten ja käyttöjärjestelmän ylläpitoon ovat myös suuria akkusyöppöjä. Jos työssä tarvitaan lisälaitteita, jotka käyttävät Bluetooth-yhteyttä, on virrankulutus vielä suurempaa.

Pakkasessa laitteiden akunkesto saattaa heikentyä kylmyyden takia. Useissa laitteissa on sisäänrakennettu akku, jota ei voi vaihtaa kentällä. Jos akun latausta on vaikea järjestää kenttätyön ohessa, työntekijän täytyy kantaa mukanaan virtapankkeja tai muuta laitteistoa työntekokykynsä turvatakseen.

 

RATKAISU: Hanki työntekijälle laite, jossa akun tehoon on panostettu

Akun on oltava riittävän tehokas, jotta laite kestää jatkuvassa käytössä koko työvuoron ajan. Kenttätyöhön kehitetyissä laitteissa akun kokoon on panostettu, jotta se jaksaa antaa virtaa muun muassa ulkoisille Bluetooth-lisälaitteille. Myös antennit ovat paremmat kuin tavallisissa laitteissa, jotta verkkoyhteyden signaali havaitaan herkemmin ja akku kuluu vähemmän. Jos akku sattuisikin loppumaan, akun vaihto onnistuu kentällä (hot swap -vaihtomahdollisuus), joten latauspaikkoja tai -pausseja ei tarvita, eikä työ keskeydy.

 

Tutustu kätevään akun hot swap -toiminnallisuuteen:


 

Kun akkujen kesto liikkuvassa tietotyössä mietityttää, neuvomme sopivan laitteen valinnassa.

Asiantuntijamme auttavat sekä kenttätyön suunnittelussa että laitevalinnoissa.

Ota yhteyttä

 


Mitkä ovat liikkuvan työn käyttäjäkokemuksen yleisimmät haasteet ja miten ne ratkaistaan?

Liikkuvan työn luonteesta riippuen työntekijät voivat törmätä hyvin erilaisiin ongelmiin kentällä työtä tehdessään. Tekijöiden aikaa ja energiaa voi kulua päivän aikana laitteiden vaihtamiseen, sovelluksiin kirjautumisiin, tai tyhjänpäiväiseen odotteluun vikatilanteiden ilmaantuessa verkkoyhteyksiin tai laitteisiin.

Käyttäjäkokemusta kannattaa käydä tarkkailemassa kentällä itse: monesti työntekijät ovat niin tottuneita kiertämään ongelmia arjessaan, etteivät enää havaitse niitä, eivätkä osaa välttämättä vaatia niiden korjausta. Tarkkaile siis, törmäävätkö työntekijät seuraaviin haasteisiin, ja tutustu vinkkeihimme niiden ratkaisemiseksi.

Verkkoyhteyden hitaus tai hetkellinen katkeaminen keskeyttää työnteon

Kentällä ei voi aina varmistua verkkoyhteyksien toimivuudesta. Lue lisää!

Sovelluksiin kirjautuminen ja niiden päivittäminen turhauttaa

Liikkuvan tietotyön tekijä tarvitsee usein kattavan valikoiman erilaisia sovelluksia työnsä tekemiseen. Lue lisää!

Työntekijän täytyy kantaa useita laitteita mukanaan

Kun työntekijän tehtävänkuva on laaja, saattaa hän tarvita useita työvälineitä koko toimenkuvansa hoitamiseen. Lue lisää!

Liikkuvan työn ergonomia on huono

Työergonomia kentällä ei aina ole paras mahdollinen, etenkin jos liikkuvan työn prosessit on digitalisoitu suoraan paperilta älylaitteille. Lue lisää!

Työnteko ei onnistu laiterikkojen takia

Liikkuvassa tietotyössä laitteisiin kohdistuu tärinää, pieniä kolhuja ja lämpötilavaihteluita, jotka voivat rikkoa laitteen. Lue lisää!

 
 

Kun työtä on tehtävä ajasta ja paikasta riippumatta, Kauko innovoi ja tarjoaa saumattomasti toimivat laitteet, ohjelmistot ja palvelut eri alojen huippuammattilaisille sekä yrityksille. Olemme vaativien työympäristöjen asiantuntija. Autamme asiakkaitamme onnistumaan arjessa ja kasvattamaan liiketoimintaansa.

Background element