ISE2016 –messut kokosi yhteen alan toimijat ja esitteli teknologiauutuudet


Yksi Euroopan merkittävimmistä esitystekniikan ammattilaisten messutapahtuma ISE 2016 pidettiin juuri Amsterdamissa. Jälleen kerran messut ja näytteilleasettajien uutuudet houkuttelivat alan ammattilaiset lukuisista eri maista sankoin joukoin. Suomalaisiakin messuilla oli runsain mitoin ja keskustelut jatkuivat vielä pitkälle iltaan eri puolilla Amsterdamia.


Messut ovat erinomainen paikka verkostoitua alan toimijoiden, valmistajien, jälleenmyyjien ja käyttäjien, kesken. Näin myös meidän tapauksessa. Isännöimme muun muassa 24 hengen suomalaisen alan edustajajoukkoa messujen kumppani-illassa, missä alan merkittävimmät toimijat verkostoituvat messujärjestäjän järjestämässä suljetussa tapahtumassa.
Tämä oli osaltamme hieno mahdollisuus koota merkittävä joukko suomalaisia alan toimijoita yhteen muiden merkittävien eurooppalaisten toimijoiden kanssa ja mahdollistaa aktiivinen verkostoituminen sekä tarjota tilaisuus kokemusten ja osaamisten jakamiseen. Näemme, että aktiivinen alan toimijoiden kesken tapahtuva verkostoituminen on hedelmällistä ja edesauttaa koko toimialan kasvua.

Tämä nousi myös vieraidemme kesken keskusteluun, sillä Panasonicin osaston esittelykierroksen aikana he saivat helpon tilaisuuden keskustella kovimpien kilpailijoidensa kanssa luontaisessa ympäristössä ilman suurempia eturistiriitoja.

Messut itsessään olivat jälleen kerran massiiviset ja RAI-messuhalli toimi hienosti kokonaisuuden mahdollistajana. Esitystekniikan päätavarantoimittajamme Panasonicin osasto oli heidän tämän vuoden suurin messuponnistus ja se näkyi osastolla. Osaston pääteemana oli nostaa 4K uusiin ulottuvuuksiin ja osastolla oli monipuolisesti esillä. 4K-tuotantoon ja toistamiseen liittyviä tuotteita.

 

Panasonic oli lisäksi järjestänyt messualueen toiseen kerrokseen kaksi teknistä esittelytilaa ns. black roomia,  jossa eri valmistajien tuotteita oli laitettu käyttöön rinnakkain. Tämä jos mikä oli erinomainen tilaisuus verrata eri tekniikkoja ja löytää niiden parhaimmat nyanssit. Laitteiden esillepano oli suunniteltu toteutettavaksi hyödyllisten sekä innovatiivisten sovellusten esittämisen kautta, jolloin tekniikka on tositoimissa.

Esillä osastolla oli myös Panasonicin oman ohjelmistokehitystyön tuloksena syntyneet Open platform ja  Collaboration sekä Light ID -konseptit.


Laitepuolelta uusista tuotteista oli esillä mm.:

• PT-RQ32KEJ 21.000 ansin 3DLP  4K + laserprojektori , mikä käyttää ET-D75LE sarjan linssejä
• PT-RZ31KEJ  27.000 ansin 3DLP WUXGA laserprojektori , mikä käyttää ET-D75LE sarjan linssejä
• PT-RZ970ZEJ  9.400 ansin 1DLP WUXGA laserprojektori , mikä käyttää ET-DLE sarjan linssejä
• PT-RZ570 5.400 ansin 1DLP WUXGA laserprojektori, missä kiinteä linssi 1.46-2.94:1 ja laajaliikkeinen mek. H/V lens shift
• Space Player ver.2
• AW-HE40/70 ja 130 sarjan robottikamerat tracking-sovelluksella
TH-42/49/55AF1 näytöt missä elektroniikkaan on sisäänrakennettu Anroid-player

Projisointisovelluksina esillä mm.:

• 4K panoraamaprojisointi toteutettuna neljällä PT-RQ13 10.000 ansin 3DLP 4K+ grammarilla
• Retail Digital Signage projisointi totutettuna ver.2 Space Playereillä ja upealla sisällöllä
• PT-RZ970ZEJ asentovapaa 360 asteen projisointi
• Langaton kuvan siirto, ET-WML100


 

Juha Lindqvist
Background element