Helppokäyttöinen videoiva ovipuhelin tuo turvaa erityisesti pienille koululaisille ja vanhuksille


vl-swd501ex_catalog_12p_email_fin-3.jpg

 

Panasonicin uusi videoiva ovipuhelin on helppokäyttöinen langaton järjestelmä ja se lisää helposti turvallisuutta. Sen käyttö on helppoa ja sen käytön oppii helposti myös pienemmät koululaiset. Langaton kaukosäädin antaa myös joustoa muun muassa ikäihmisille, sillä oven avauksen voi tehdä kaukosäätimellä suoraan olohuoneen nojatuolista siirtymättä ulko-ovelle kiinteän ovipäätteen ääreen. Asennus on lisäksi niin helppoa, että sen voi tehdä itsekin.

 

 


Perinteisesti ovipuhelimissa on kapea kuvakulma, mihin mahtuu vain yksi aikuinen. Uudessa Panasonicin video-ovipuhelimessa kuvakulma on nostettu 170-asteeseen, jolloin kaikki sisälle pyrkivät, myös pienet lapset ja kaverit, mahtuvat kuvaan, vaikka vieras seisoisi kameran sivussa. Kaukosäätimen tai ovipäätteen ruudulla voi kuvaa kätevästi zoomailla ja kuvat voi napata talteen.


Helppo ja joustava käyttää

Järjestelmän langaton kaukosäädin mahdollistaa järjestelmän käytön mistä päin asuntoa tahansa. Kun ovikello soi, voi vieraan kanssa keskustella turvallisesti avaamatta ovea. Ja kun halutaan ovi avata, onnistuu se myös suoraan kauko-ohjaimella. Kauko-ohjaimia voi olla peräti kuusi kappaletta, jolloin ne voi sijoittaa käden ulottuville eri huoneisiin.  Langattomalla järjestelmällä kantomatkaa on noin 100 metriä avoimessa tilassa. Sokkeloista taloa varten on saatavissa lisävahvistimia.

videoivaovipuhelin.jpg

Järjestelmään voi liittää kaksi kameran sisältävää oviyksikköä, jotka molemmat pystyvät ohjaamaan kahta moottorilukkoa. Tyypillisesti ne sijoitetaan omakotitalon etu- ja takaoviin, tai myymäläkäytössä ulko-ovelle ja varaston ovelle. Kummankin oven moottorilukot saa avattua samasta päämonitorista ja kauko-ohjaimesta käsin.

Lisäturvaa saadaan, kun ohjelmoidaan järjestelmä käynnistämään videotaltiointi heti kun ovikello soi. Tallenteen kesto on kiinteä 30 sekuntia ja videoklippejä mahtuu reilusti päämonitorin 64 gigatavun sd-muistikortille. Jos kotona ei ole kukaan kotona, voidaan tallenteet katsoa myöhemmin kalenterista käsin. Näin tiedetään kuka on käynyt kolkuttelemassa ovelle ja milloin. Omakotitalokäytössä järjestelmään voidaan liittää  neljä langatonta lisäkameraa, jolloin voidaan valvoa autokatosta ja ulkovarastoa. Kamera sisältää infrapunatunnistimet ja led-valot, ja kun järjestelmä havaitsee liikettä syttyvät valot ja kamera tallentaa kuvan päämonitorin muistikortille.

Toimintaa ohjataan värilliseltä kosketusnäytöltä käsin. Kiinteän pääyksikön ruudun koko on viisi tuumaa ja langattomassa kaukosäätimessä käytetään pienempää 2,2 tuuman näyttöä. 170-asteen laajakulmakuvaa voidaan zoomata ja kuva on sähköisesti korjattu kalansilmäefektin välttämiseksi.


Helppo asentaa


Asennus hoituu vaikka itse tehden, sillä asentaminen tehdään aiemman ovikellon johdinpariin. Laitteet paritetaan siten, että oviyksikkö keskustelee lankaa pitkin päämonitorin kanssa ja langaton kaukosäädin keskustelee päämonitorin kanssa.

Yleensä olemassa olevalla parikaapelilla saavutetaan noin 50 metrin toimintaetäisyys. Vaihtamalla kaapeli parempaan, oviyksikkö voidaan sijoittaa aina 130 metrin päähän päämonitorista. Sähkölukitus vaatii oman 12 voltin virransyötön ja sen asennus kannattaa jättää ammattimiehelle, vaikka tähänkin toimituksen mukana on kytkentäkaavio.

Panasonic VL-SWD501 peruspaketti maksaa 896 euroa ja se sisältää ovipuhelinyksikön, päämonitorin ja yhden kauko-ohjaimen. Lisäoviyksikkö maksaa 485 euroa, langattomat kaukosäätimet 235 euroa ja ulkokamerat 600 euroa kappale.


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: juhani.kartano<@>kaukomarkkinat.com, 09 521 5057

  

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element