Case: Valio mobiili - Luotettavuutta kylmäketjun hallintaan


Valio käyttää jakeluautoissaan Kaukomarkkinoiden toimittamia Panasonicin Toughbook-tietokoneita. Autoissa koneet kohtaavat tärinää, pölyä ja pakkasta. Luotettavuus on siksi keskeinen valintakriteeri.

Asiakas: Valio     
Toteutusvuosi: 2009-
Kuvaus: Luotettavuutta kylmäketjun hallintaan


Valion kuljetuksia hoitaa 270 autoa ja päivittäin toimituksia on noin 5 500. Jakelulogistiikan tiedonhallinnan mobiilijärjestelmä on tällä hetkellä käytössä noin sadassa autossa.

Jakeluautojen kylmäkoneissa on lämpötilantallentimet, jotka ovat yhteydessä Toughbookeihin. Ne siirtävät tiedot palvelimelle joten Valiossa voidaan seurata autojen kylmätilan lämpötilaa reaaliaikaisesti. Kylmäketjun toimivuuden tarkka todentaminen on tärkeää paitsi Valiolle, myös sen asiakkaille ja eri viranomaisille.

”Toughbookit ovat toimineet luotettavasti. Meille on myös tärkeää, että laitteille on asiantunteva tuotetuki. Kysymyksiimme vastataan heti ja kehitystyötä tehdään oma-aloitteisesti. Tällä palvelulla on meille erittäin suuri merkitys. Mobiilijärjestelmä tallentaa kaikki jakelutapahtumat. Sen ansiosta voimme tehostaa logistiikkaamme ja myös varmistaa kylmäketjun toimivuuden."

Mika Jyrkönen, Suunnittelupäällikkö


 

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element