BrainLit-valaistusjärjestelmä käytössä Handelsbankenilla Kuva: BrainLit

BrainLit ja Kauko tuovat hyvinvointia parantavan valaistuksen Suomeen

Kauko Oy ja BrainLit AB ovat solmineet edustussopimuksen hyvinvointia parantavasta valaistusteknologiasta. BrainLitin globaalisti uniikki, patentoitu BioCentric Lighting™ on itsenäisesti säätyvä valaistusjärjestelmä. Se luo sisätiloihin luonnollisen valaistusympäristön, joka jäljittelee päivänvaloa ja tuo terveydellisiä hyötyjä.

Biosentrinen valaistus säätyy mukailemaan luonnollista päivänvaloa ja vastaa näin yksilöiden luontaiseen valontarpeeseen eri vuorokaudenaikoina ja vuorokausirytmeissä. Parhaat mahdolliset valaistusolosuhteet vaikuttavat positiivisesti muun muassa unenlaatuun ja kognitiiviseen suorituskykyyn, ja sitä kautta työssä jaksamiseen, työtehoon sekä työturvallisuuteen. Valaistusjärjestelmään voi kytkeä myös UV-valon, joka puhdistaa tilat, kun ihmisiä ei ole paikalla.

 

BrainLit-käyttökohde toimistot Kuva BrainLitBrainLit BioCentric Lighting™ on itsenäisesti säätyvä valaistusjärjestelmä, joka luo sisätiloihin luonnollisen valaistusympäristön ja tuo terveydellisiä hyötyjä. Kuva: BrainLit

 

Hyvinvointia valaistuksella vuodesta 2012

BrainLit-valaistusteknologian keksijä on tuttu nimi Ericssonin innovatiivisen Bluetooth-kehitystyön takaa: Tord Wingrenin kiinnostus valaistusolosuhteiden vaikutuksesta ihmisten ja eläinten terveyteen johti tutkimustyöhön, jonka pohjalta ensimmäinen patentti BrainLitin biosentriselle valaistusteknologialle haettiin vuonna 2012. Samana vuonna perustettiin myös BrainLit AB. Nykyään patentteja teknologialle on viiden portfolion verran. 

"Vaikka BrainLit on Suomen markkinoilla uutuus, se on tieteellisesti tutkittu ja testattu, pitkään käytössä ollut teknologia. Se sopii erinomaisesti Kaukon ajatusmaailmaan: biosentrisen valaistuksen on todettu vaikuttavan ihmisten tuottavuuteen, hyvinvointiin ja terveyteen, jotka ovat meille tärkeitä elementtejä työn mielekkyyden, tehokkuuden ja sujuvuuden parantamisessa vaativissa työympäristöissä. Näiden lisäksi BrainLit tuo valaistusteknisiä kustannussäästöjä ja tehokkuutta", toteaa Kaukon toimitusjohtaja Juha Rytkönen.

 

BrainLit-käyttökohde liikuntapaikat Kuva BrainLitBiosentrinen valaistus pitää huolta luontaisen vuorokausirytmin toteutumisesta ja parantaa unenlaatua. Kuva: BrainLit

 

Räätälöity valaistus jokaiseen tilaan

Biosentrinen valaistus sopii sekä henkilökohtaisille työ- tai oleskelupisteille että suurien tilojen valaistusratkaisuksi. Henkilökohtainen Alven-valaistus säätyy yksilöllisiin tarpeisiin ja järjestelmä kehittyy itsenäisesti keräämällä palautetta henkilön unenlaadusta. 

Elven-valaistusjärjestelmä sopii esimerkiksi vuorotyöpaikoille optimoimaan valaistusta eri työvuoroihin, kokous-, kongressi- ja opetustiloihin parantamaan vireystilaa, terveyden- ja vanhustenhoitoon luomaan parempia hoitotyöolosuhteita, toimistoille ja teollisuuteen lisäämään työtehoa ja parantamaan havainnointikykyä, sekä liikuntapaikoille tehostamaan harjoittelua. 

"Kauko oli meille kumppaniksi nappivalinta: he näkevät valon merkityksen ja hyödyt, sekä tuntevat asiakaskunnan ja heidän tarpeensa. Kaukolaiset hoitavat asiat intohimolla alusta loppuun asti ja heidän kanssaan on helppo tehdä yhteistyötä", kiittelee BrainLit Suomen toimitusjohtaja Kalle Söderholm. "Meille löytyi jo ekasta keskustelusta lähtien yhteinen sävel: tulemme helposti toimeen kimpassa ja puhumme samaa kieltä", toteaa Rytkönen.

 

BrainLit-käyttökohde kokous- ja kongressitilat Kuva BrainLitBiosentrinen valaistus opetus- tai kokoustiloissa auttaa pitämään yleisön virkeänä ja vastaanottavaisena, sekä tehostaa viestin perillemenoa. Kuva: BrainLit

 

Yhteistyössä Kauko, BrainLit ja 4Business

Valaistuksen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon jokainen tila kokonaisuutena: millainen ilmanvaihto ja akustiikka on, mitä AV- tai muita laitteita tiloissa on käytössä, ja niin edelleen. BrainLit-valaistusjärjestelmien suunnittelu ja asennus toteutetaankin yhteistyössä BrainLitin, Kaukon ja 4Businessin kesken.

"Haluamme tukea akustiikan, ilmanvaihdon ja valaistuksen yhteensovittamista. Se edellyttää koko tilan ja sen eri käyttötarkoitusten hahmottamista, mikä puolestaan vaatii kokonaisvaltaista näkemystä tilan tekniikasta ja suunnittelusta. Tällä yhteistyöllä se on mahdollista", Söderholm toteaa. Sekä kaukolaiset että BrainLit odottavat innolla yhteistyön kehittymistä tulevien asiakastoteutusten myötä. "Kumppanuutemme alku on ollut lyhyessä ajassa jo parempi kuin olisin voinut kuvitellakaan", Söderholm jatkaa.

Kauko Oy

Rakennamme älykkäitä laite-, sovellus- ja palvelukokonaisuuksia, jotka varmistavat työntekijöiden arjen sujumisen tehokkaasti ja saumattomasti vaativimmissa työskentelyolosuhteissa. Koska monimutkaisimpia haasteita ei ratkota yksin, olemme verkostoituneet alan parhaimpien toimijoiden kanssa. Yhdessä kehitämme uusia, kestäviä työntekotapoja eri alojen huippuammattilaisille. Saamme laitteet, sovellukset ja palvelut puhumaan tavoitteellisen ja tehokkaan työnteon kieltä.

Background element